20:37 19.12.2019

ВР схвалила створення реєстру педофілів

2 хв читати
ВР схвалила створення реєстру педофілів

Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому законопроект №0887 про посилення кримінальної відповідальності за сексуальні злочини проти малолітніх і створення реєстру осіб, засуджених за відповідні правопорушення.

За відповідне рішення проголосували 325 народних депутатів.

Документ передбачає створення у веденні Міністерства юстиції реєстру осіб, засуджених за сексуальні злочин проти малолітніх.

До реєстру вносяться відомості щодо прізвища, імені, по батькові засудженого, дати народження, місця проживання або перебування, злочину, за який його було засуджено, виду кримінального покарання, який до нього був застосований, а також інформацію про фактично відбуте ним покарання та дані про порушення правил адміністративного нагляду.

Відомості про особу вносять до реєстру на підставі обвинувального вироку суду, який набрав чинності. У разі якщо особа вчинила злочин проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітнього до створення реєстру, інформація про таку особу вноситься до нього на підставі ухвали суду за місцем проживання такої особи або місцем відбування нею покарання за клопотанням прокурора.

Виключати з реєстру інформацію про особу будуть у разі скасування обвинувального вироку або постанови суду.

Користувачами реєстру стануть керівники прокуратур та органів попереднього розслідування, прокурори, слідчі та інші уповноважені особи Національної поліції України і Державного бюро розслідувань.

Право на отримання інформації щодо факту перебування конкретної особи в реєстрі отримають керівники органів місцевого самоврядування - щодо осіб, які претендують на заняття посади керівника, його заступника, навчального закладу, закладу охорони здоров'я або іншої установи та організації, зобов'язаної здійснювати нагляд за малолітніми особами або надавати послуги медичного, навчального та соціального характеру малолітнім особам.

Крім того, дані з реєстру зможе отримувати будь-яка фізична особа щодо інформації про себе або будь-яка інша людина за дорученням.

Як повідомлялося, 11 липня Верховна Рада прийняла за основу законопроект, який передбачає створення Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини сексуального характеру проти малолітніх.

У редакції закону до першого читання передбачалося запровадження хімічної кастрації педофілів, проте з їхньої згоди. До другого читання цю норму прибрали з документа.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

В Одесі поліція ліквідувала call-центр, який видурив у громадян Чехії 5,5 млн грн

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА