21:49 19.12.2019

НАБУ і САП повідомили про підозру в корупції екс-першого заступника голови Міграційної служби Пімахову

2 хв читати
НАБУ і САП повідомили про підозру в корупції екс-першого заступника голови Міграційної служби Пімахову

У четвер детективи НАБУ повідомили про підозру колишньому першому заступнику глави Держміграційної служби в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч.4 ст.368 ККУ, а саме в проханні надати і отриманні посадовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе, вчинення такою посадовою особою в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням службового становища.

"Підозру колишньому першому заступнику глави ДМС повідомлено в кримінальному провадженні, в якому восени 2017 року було зірвано операцію агентів НАБУ під прикриттям, які виконували спеціальне завдання з розкриття злочинної діяльності організованої групи в системі органів ДМС України, пов'язаної з використанням корупційної схеми незаконного документування іноземців паспортами громадян України та посвідченнями на постійне або тимчасове проживання на її території за обов'язкової умови надання посадовим особам зазначеного державного органу неправомірної вигоди", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сторінці САП в соцмережі Фейсбук у четвер увечері.

За даними САП, досудовим розслідуванням встановлено, що вказаний посадовець запропонувала організувати оформлення громадянину В'єтнаму посвідки на проживання в Україні на один рік, з можливістю подальшого її продовження до трьох років. "При цьому службова особа висловила прохання надати їй неправомірну вигоду за забезпечення нею відповідного процесу оформлення документів у сумі $ 1,8тис., яку в подальшому отримала", - йдеться в повідомленні.

Крім того, екс-перший заступник голови ДМС України запропонувала організувати процес набуття громадянином Ірану українського громадянства за нібито територіальним походженням, яке повинно підтверджуватися неправдивими офіційними документами, подальшого отримання ним паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон. Водночас, вказана особа, діючи повторно, висловила прохання надати їй неправомірну вигоду за забезпечення відповідного процесу оформлення і видачу документів в сумі $ 30 тис.

"Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років з конфіскацією майна", - йдеться в повідомленні.

У САП не називають імені та прізвища екс-чиновника, повідомленої про підозру.

Разом з тим, екс-нардеп від "БПП" і журналіст Сергій Лещенко написав на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук, що "НАБУ і САП повідомили про підозру Діні Пімаховій, екс-першій заступниці голови Державної міграційної служби України".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА