11:00 20.12.2019

Відеоконференцію ТКГ щодо звільнення утримуваних в ОРДЛО осіб перенесли на понеділок, 23 грудня

2 хв читати
Відеоконференцію ТКГ щодо звільнення утримуваних в ОРДЛО осіб перенесли на понеділок, 23 грудня

Учасники Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з урегулювання ситуації на Донбасі домовилися провести відеоконференцію з обговорення питання звільнення утримуваних осіб в окремих районах Донецької та Луганської областей 23 грудня.

"На продовження роботи зі звільнення осіб, які утримуються в ОРДЛО, відеоконференцію Тристоронньої контактної групи призначено на понеділок, 23 грудня 2019 року", - написала на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю вранці прес-секретар представника України в ТКГ, другого президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

Як повідомлялося, на зустрічі ТКГ у Мінську 18 грудня не вдалося дійти згоди щодо звільнення утримуваних осіб. Українська сторона, відповідно до досягнутої в рамках саміту "нормандської четвірки" домовленості, наполягає на обміні всіх на всіх, однак під час зустрічі ТКГ не вдалося узгодити списки утримуваних осіб.

19 грудня Кучма заявив, що переговори з питання звільнення заручників у рамках Тристоронньої контактної групи тривають, у п'ятницю 20 грудня сторони спробують провести скайп-конференцію.

"Нам не вдалося досягти того, чого хотілося. Не вдаватимуся в подробиці й не хочу кидати на когось звинувачення - переговорний процес триває. Ми сьогодні зустрілися у президента, поговорили про результати, щойно я переговорив і з Гризловим. Треба все-таки спробувати завтра, не відкладаючи, провести скайп-конференцію з цього питання. Зробити все, щоб до Нового року звільнити людей, хоча б якусь частину", - заявив він.

Кучма зазначив, що невідомо, чи вдасться дійти згоди, але пообіцяв, що група докладе всіх зусиль, щоб утримувані українці змогли зустріти Новий рік удома.

Він також зазначив, що президент України Володимир Зеленський ставить питання звільнення утримуваних осіб на перше місце, "в нього колосальне бажання домогтися результату".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА