12:22 20.12.2019

Підозрюваний у вбивстві Шеремета ветеран АТО Антоненко подав до суду на Зеленського, Авакова і Рябошапку

2 хв читати
Підозрюваний у вбивстві Шеремета ветеран АТО Антоненко подав до суду на Зеленського, Авакова і Рябошапку

Музикант і ветеран АТО Андрій Антоненко (Riffmaster) подав позов до суду на президента України Володимира Зеленського, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, генерального прокурора Руслана Рябошапку і першого заступника голови Нацполіції Євгена Коваля про захист честі та гідності.

"До Печерського суду від Андрія Антоненка (Riffmsater) подано позов до посадових осіб, які зганьбили його репутацію", - написав адвокат Антоненка Святослав Жерновніков на своїй сторінці у Facebook, прикріпивши фото позовної заяви.

У заяві зазначено, що під час брифінгу правоохоронців щодо розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета було повністю проігноровано норму за принципом презумпції невинуватості, а також принцип честі та гідності громадянина і людини.

"Під час проведення зазначеного брифінгу було проявлено повну зневагу до принципу презумпції невинуватості, закріпленої в ст.62 Конституції України, п.10 ст.7 КПК України, і повністю знищено принцип недоторканності честі та гідності громадянина і людини, передбачений ст.3, 21, 24, 28, 34, 68 Конституції України", - йдеться в заяві.

Так, відповідачами у позові зазначено Авакова, Зеленського, Рябошапку і Коваля. Третьою особою значиться телеканал "Україна".

Як повідомлялося, вранці 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

12 грудня 2019 року поліція провела низку обшуків і повідомила про підозру деяким фігурантам справи. Того самого дня відбувся брифінг за участю керівництва Нацполіції, МВС і президента України Володимира Зеленського, на якому було частково розкрито проміжні результати розслідування та названо імена підозрюваних у вбивстві Шеремета.

Про підозру у вбивстві Шеремета повідомлено трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугарь, волонтеру та дитячому медику Юлії Кузьменко, а також музиканту та ветерану АТО Андрію Антоненку, усіх їх затримано. Подружжя Владислав та Інна Грищенки, також учасники АТО, були затримані в іншій справі, але є фігурантами справи щодо вбивства Шеремета.

Заступник голови Національної поліції, начальник кримінальної поліції Євген Коваль заявив, що основним мотивом убивства Шеремета була спроба дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в країні.

13 грудня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 8 лютого 2020 року Кузьменко, для Дугарь суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 8 лютого 2020 року. 14 грудня суд заарештував до 8 лютого 2020 року Антоненка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА