13:03 20.12.2019

Аваков вимагає від поліції до 16:00 п'ятниці закрити всі гральні заклади в Україні

2 хв читати
Аваков вимагає від поліції до 16:00 п'ятниці закрити всі гральні заклади в Україні

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що Кабінет Міністрів у п'ятницю затвердив постанову, згідно з якою відсьогодні всі гральні заклади припиняють функціонування, повідомляє прес-служба МВС.

"Постанова Кабінету Міністрів вже опублікована й набула чинності. Вона полягає в тому, щоб скасувати наказ Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва Міністерства фінансів від 12 грудня 2012 року в частині діяльності розповсюджувачів лотерей. Національній поліції та фіскальній службі  забезпечити вжиття відповідних заходів", - сказав Аваков під час селекторної наради у п'ятницю.

Міністр зазначив, що це питання регулюватиметься згідно зі спеціальним законом, який наразі розглядається і буде ухвалений Верховною Радою.

"Постанова Кабміну нам диктує, що всі гральні клуби, лотереї та гральні заклади мають бути зачинені. Вимагаю від Нацполіції до 16 години 20 грудня відповідно до постанови КМУ припинити функціонування гральних закладів", - додав він.

Глава Національної поліції Ігор Клименко зазначив, що поліція готова до виконання наказу.

Начальник управління Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції Володимир Околіт зазначив, що лише за минулу ніч поліція припинила діяльність 152 різноманітних об’єктів грального бізнесу, які вважалися незаконними. Приблизна загальна вартість вилученого грального обладнання становить 46 млн грн.

"Сьогодні вночі спеціалісти ДСР відпрацювали лише ті гральні заклади, які вважалися незаконними. А після рішення Кабінету Міністрів буде скасовано електронні системи. Тепер усі державні лотереї позбавляються можливості використовувати свої електронні системи. У зв’язку з цим необхідно створити постійні мобільні групи слідчих підрозділів та ДСР на місцях. Ці групи мають протидіяти, виявляти та документувати незаконний гральний бізнес", - зазначив Околіт.

Раніше на "Урядовому порталі" було оприлюднено урядове розпорядження про протидію гральному бізнесу №1325-р, затверджене на засіданні Кабінету Міністрів у п'ятницю вранці.

"Скасувати наказ Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва, Міністерства фінансів від 12 грудня 2002 року №128/1037 у частині діяльності розповсюджувачів лотерей і визначення поняття "електронна система", - йдеться в тексті документа.

Розпорядження містить також доручення Нацполіції та Державній фіскальній службі (ДФС) забезпечити припинення роботи розповсюджувачів лотерей, діяльність яких не належить до організації та проведення лотерей, не заборонених законом "Про заборону грального бізнесу в Україні".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА