13:12 20.12.2019

НАБУ і САП здійснюють низку обшуків в Одесі через можливі зловживання чиновників облради

2 хв читати
НАБУ і САП здійснюють низку обшуків в Одесі через можливі зловживання чиновників облради

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) здійснюють низку обшуків в Одесі, зокрема на вул. Канатній, 10, де розташований телеканал "Думская ТВ".

"Слідчі дії санкціоновані, їх здійснюють у межах розслідування можливих зловживань службових осіб Одеської облради під час продажу у вересні 2018 року нежитлових приміщень за адресою Лідерсівський бульвар, 13 (Одеса) на користь ТОВ "Крок вперед", - повідомляє прес-служба НАБУ на сторінці у Facebook у п'ятницю.

Зазначається, що метою проведення слідчої дії в приміщенні телеканалу є пошук документів про передання права власності на нежитлові приміщення за адресою Лідерсівський бульвар, 13.

"Ці документи, як вважає слідство, можуть перебувати за адресою вул. Канатна, 10 через те, що зазначене ЗМІ і ТОВ "Крок вперед" мали одних і тих самих бенефіціарних власників", - йдеться в повідомленні.

У НАБУ наголосили, що слідчі дії жодним чином не пов'язані з діяльністю ЗМІ та журналістів.

Попередня правова кваліфікація - ч.2 ст. 364 КК України.

Як повідомлялося, раніше телеканал "Думская ТВ" на сторінці у Facebook повідомив, що співробітники Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) здійснюють обшук у приміщенні телеканалу "Думская ТВ" на вул. Канатній.

У свою чергу народний депутат, голова делегації України в ПАРЄ у Верховній Раді VIII скликання Володимир Ар'єв (фракція "Євросолідарність") також підтвердив факт обшуків на телеканалі й вважає, що вони здійснюються "з метою особистої помсти на політичному ґрунті".

"Обшуки НАБУ на одеському телеканалі "Думская ТВ". Він належить Михайлу Шмушковичу, першому заступнику голови "Європейської солідарності" в області. Обшуки почались наступного дня, як голова одеської парторганізації Олексій Гончаренко закликав директора НАБУ Артема Ситника піти у відставку через внесення останнього в базу корупціонерів. (...) Старі часи повертаються. І до корупції, здається, колись може додатися зловживання службовими повноваженнями. З метою особистої помсти на політичному ґрунті та з особливим цинізмом", - написав Ар'єв на сторінці у Facebook у п'ятницю.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА