15:14 20.12.2019

Конституційний суд відмовив Шевчуку в поновленні на посаді судді КС

2 хв читати
Конституційний суд відмовив Шевчуку в поновленні на посаді судді КС

Конституційний суд України (КС) не задовольнив заяву Станіслава Шевчука про поновлення його на посаді судді КС, повідомляють у суді.

На сайті КС зазначено, що суд на спеціальному пленарному засіданні розглянув заяву Шевчука про перегляд ухвали суду від 14 травня 2019 року про поновлення його на посаді судді КС.

"За результатами розгляду заяву Шевчука не задоволено", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 14 травня тодішнього голову Конституційного суду України Шевчука було звільнено з посади судді КС на підставі п.3 ст.21 закону України "Про Конституційний суд України".

Того самого дня головою суду обрали Наталію Шапталу.

21 травня Шевчук звернувся до Окружного адміністративного суду Києва з позовом про визнання його звільнення незаконним.

17 вересня КС на спеціальному пленарному засіданні звільнив голову суду Шапталу з посади судді цього суду, а також обрав нового голову КС та заступника голови, яким стали судді Олександр Тупицький та Сергій Головатий відповідно.

4 жовтня ОАСК відновив провадження у справі за позовом про звільнення Шевчука з посади судді КС і призначив на 7 жовтня підготовче засідання у справі. Як зазначила прес-служба ОАСК, раніше суд зупинив провадження у справі до вирішення заяви про відвід судді, яку подали представники відповідача. Вивчивши цю заяву, суд дійшов висновку про її необґрунтованість і постановив відмовити в її задоволенні.

11 жовтня ОАСК на засіданні відновив Шевчука на посаді судді КС.

На початку грудня КС ухвалив рішення за конституційним поданням 49 народних депутатів про те, що рішення і висновки КС, зокрема і про звільнення суддів і призначення голови суду, є остаточними й оскарженню не підлягають.

КС розглядав на пленарному засіданні заяву Шевчука про поновлення його на посаді судді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА