18:08 20.12.2019

НАБУ і САП повідомили ще одному екс-нардепу про підозру в незаконному отриманні компенсації за житло

2 хв читати
НАБУ і САП повідомили ще одному екс-нардепу про підозру в незаконному отриманні компенсації за житло

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) і Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) повідомили про підозру третьому екс-народному депутату за фактом незаконного отримання компенсації за знімання житла в Києві.

"У п'ятницю, 20 грудня 2019 року, за погодження прокурорів САП детективи НАБУ повідомили ще одному (вже третьому) народному депутату України VIII скликання про підозру в незаконному отриманні 367 тис. грн компенсації за оренду житла в столиці. Крім того, зазначеному екс-депутату інкримінують вчинення ще одного злочину - а саме, внесення недостовірних відомостей до декларацій за 2016-2017 роки", - повідомляє прес-служба САП.

Як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна", йдеться про народного депутата VIII скликання від "Народного фронту" Максима Полякова.

Як встановило слідство, екс-нардеп із кінця 2016 року проживав у власній квартирі в Києві, але надалі отримував компенсацію за нібито оплату номера в готелі "Київ". За період із лютого 2018 року до серпня 2019 року він отримав 367 тис. грн виплат.

Було також встановлено, що екс-депутат у декларації за 2016 рік свідомо не зазначив придбання квартири вартістю 10,91 млн грн і дорогих предметів побуту. У декларації за 2017 рік колишній нардеп не зазначив 5,24 млн грн доходів та 5,19 млн грн витрат у зв'язку з придбанням квартири.

Екс-депутату інкримінують ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) та ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА