19:34 20.12.2019

Новий склад комітету з премії Шевченка очолив журналіст Юрій Макаров, його заступник - літературознавець Тамара Гундорова

2 хв читати
Новий склад комітету з премії Шевченка очолив журналіст Юрій Макаров, його заступник - літературознавець Тамара Гундорова

Президент України Володимир Зеленський затвердив новий склад Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка, очолив його журналіст, телеведучий і письменник Юрій Макаров (за згодою), повідомив міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський.

"Уперше обрання складу відбувалося демократичним шляхом - у відкритому діалозі із спільнотами та голосуванням спільнот, яке підтримав президент", - написав Бородянський на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

При цьому він перерахував усіх, хто увійшов до нового складу комітету: загалом 18 осіб, зокрема 16 за згодою, до їх числа входить і керівництво комітету. Інші двоє - актриса театру і кіно Римма Зюбіна, а також телеведуча і журналіст Алла Мазур.

Заступником голови комітету стала літературознавець, член-кореспондент Національної академії наук України Тамара Гундорова (за згодою).

До складу комітету також увійшли два лауреати Національної премії ім. Шевченка: головний режисер Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка Дмитро Богомазов і директор - художній керівник Івано-Франківського національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка Ростислав Держипільський, обидва за згодою.

За згодою до складу комітету також увійшли кінознавець Володимир Войтенко, театрознавець Майя Гарбузюк, мистецтвознавець Тетяна Кочубинська, музикознавець, художній керівник Державного академічного естрадно-симфонічного оркестру України Любов Морозова, музичний критик і журналіст Ігор Панасов, головний диригент Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва Віктор Плоскіна, художниця Влада Ралко, мистецтвознавець і арт-критик Михайло Рашковецький, генеральний продюсер Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінькевич, літературознавець і перекладач Ірина Славінська, поет, літературознавець і перекладач Остап Сливинський, літературний критик, літературознавець Євген Стасіневич.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА