21:00 20.12.2019

NASA відмінило стикування корабля Starliner з МКС

1 хв читати
NASA відмінило стикування корабля Starliner з МКС

Керівництво NASA відмінило заплановане на 21 грудня стикування корабля CST-100 Starliner з Міжнародною космічною станцією (МКС). Про це розповів директор NASA Джим Брайденстайн на прес-конференції в Центрі космічних польотів імені Кеннеді.

На питання, чи планується стикування корабля з МКС, Брайденстайн відповів, що зараз це питання знято з порядку денного. Він підтвердив раніше сказані слова, що нештатна ситуація на Starline була викликана збоєм у системі підрахунку польотного часу.

Через збій корабель витратив більше палива, ніж передбачалося, - таким чином система намагалася зберегти точну позицію на орбіті. Брайденстайн розповів, що на той час, коли в NASA зрозуміли, в чому полягала проблема, корабель витратив стільки палива, що навряд чи зміг дістатися до МКС.

За словами директора NASA, рішення скасувати політ Starliner до МКС було продиктовано необхідністю безпечно повернути корабель на полігон White Sands в США.

20 грудня новітній американський космічний корабель CST-100 Starliner, створений компанією Boeing, успішно стартував до МКС з космодрому в штаті Флорида. При виході корабля на орбіту виникла позаштатна ситуація. Пізніше з'ясувалося, що її причиною став збій у системі підрахунку польотного часу.

CST-100 Starliner створений в рамках укладеного у 2015 році контракту NASA з компанією Boeing. У серпні 2018 року управління назвало імена астронавтів, які першими полетять на цьому кораблі.
 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА