06:51 21.12.2019

Йованович заблокувала повернення в бюджет України 7 млрд дол, вкрадених Януковичем

2 хв читати
Йованович заблокувала повернення в бюджет України 7 млрд дол, вкрадених Януковичем

Колишній генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що екс-посол США в Україні Марі Йованович заблокувала його зустріч зі своїм американським візаві і керівництвом Федерального бюро розслідувань США, що зробило неможливим повернення до державного бюджету країни 7 мільярдів доларів, вкрадених оточенням втеклого президента Віктора Януковича.

"Йованович у своїх свідченнях в Конгресі говорить дослівно наступне: "Луценко звернувся з проханням організувати зустріч з високопосадовцями США. Ви знаєте, що для цього він повинен подати інформацію про тему, яку він хоче обговорити. Луценко повинен був подати цю інформацію легальному представнику ФБР при посольстві в Україні, але він ніколи цього не робив". Так сказала Йованович, будучи під присягою. А ось у мене в руках лист ГПУ, яка надала посольству США тему, стосовно якої я хотів зустрітися. Тема ця - 7 мільярдів вкрадених в України грошей, які знаходяться в одному з хедж-фондів США. Ось бланк, ось наша печатка і підпис мого заступника. Між іншим, це означає брехня під присягою пані Йованович. Це також означає, що вона заблокувала можливість розслідування і повернення в нашу, змучену корупцією і війною, країну 7 мільярдів доларів", - заявив Луценко в ефірі програми "Свобода слова" Савіка Шустера.

Екс-генпрокурор додав, що Йованович, як представнику Демократичної партії США було невигідне повернення Україні зазначених ним 7 мільярдів доларів, оскільки хедж-фонд Franklin Templeton, на рахунки якого були виведені ці кошти є ключовими інвесторами передвиборчої компанії Демократичної партії США. Він додав, що організатором імпічменту президента США Дональда Трампа в Конгресі був представник Демократичної партії і один з інвесторів фонду Franklin Templeton.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА