08:46 21.12.2019

Трубоукладач "Північного потоку 2" компанія Allseas призупиняє його будівництво в очікуванні роз'яснень щодо механізму санкцій

2 хв читати
Трубоукладач "Північного потоку 2" компанія Allseas призупиняє його будівництво в очікуванні роз'яснень щодо механізму санкцій

Трубоукладач "Північного потоку 2" компанія Allseas призупиняє будівництво газопроводу в зв'язку з прийняттям в США військового бюджету, що містить санкції стосовно будівельників проекту, пише Allseas.

Компанія очікує роз'яснень від американської влади.

"Allseas діятиме відповідно до положень законодавства, скорочуючи обсяги робіт, і сподіваючись отримати роз'яснення, що містять необхідні нормативні, технічні екологічні роз'яснення від керівних органів США", - йдеться в заяві Allseas, поширеній уночі в суботу.

Газопровід "Північний потік 2" побудований уже приблизно на 92%. Затримка сталася через владу Данії, яка цієї осені після двох з половиною років тяганини дозволила будувати газопровід у своїй винятковій економічній зоні (на той час газопровід був уже побудований на 2100 км у двонитковому обчисленні при загальній трасі магістралі 2460 км).

Будівництво відновилося в кінці листопада. За підрахунками "Інтерфаксу" на основі даних системи глобального позиціонування морських суден, за цей час трубоукладачі Allseas пройшли ще близько 170 км - близько 100 км на одній і близько 70 км на другій нитці. Протяжність данської ділянки - 147 км.

Раніше повідомлялося, що обидві палати Конгресу США схвалили законопроект про оборонний бюджет на наступний фінансовий рік. Американські законодавці включили в нього положення про санкції щодо компаній, що беруть участь в проекті "Північний потік 2". Санкції торкнуться компаній, що беруть участь в спорудженні газопроводу, а також топ-менеджерів цих компаній, які можуть втратити можливість отримати американську візу і зіткнутися з блокуванням транзакцій, пов'язаних з їх нерухомістю або активами в США.

Раніше в п'ятницю президент США Дональд Трамп підтвердив, що збирається пізніше в п'ятницю підписати оборонний бюджет на 2020 фінансовий рік. "Я сьогодні підпишу наш закон про бюджет на оборону обсягом $ 738 млрд. Він містить у собі 12 тижнів оплачуваної відпустки з догляду за дітьми, підвищення зарплати нашим військовим, створення космічних сил, стіни на південному кордоні", - написав він у Твіттері.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА