10:39 21.12.2019

У Дніпропетровській області викрито злочинну групу, що займалася створенням і продажем дитячої порнографії

2 хв читати
У Дніпропетровській області викрито злочинну групу, що займалася створенням і продажем дитячої порнографії

Кіберполіція викрила в Дніпропетровській області злочинну групу на створенні та продажу дитячої порнографії.

Як повідомив департамент кіберполіції, первинну інформацію про поширення в мережі відео порнографічного характеру за участю малолітніх дітей правоохоронці отримали від колег з Австралії.

Під час проведення досудового розслідування українські поліцейські встановили всіх учасників злочинної групи, причетних до створення і продажу дитячої порнографії.

Учасники злочинного угруповання організували кілька порностудій на території Дніпропетровської області. До організації такої діяльності був причетний 43-річний житель Дніпропетровської області, який схиляв жінок до участі їхніх дітей у створенні порнографічних відео. "Надалі ці жінки з особистої згоди, за гроші, давали дозвіл на участь своїх дітей у виготовленні порнографічного контенту", - зазначено в повідомленні.

Для конспірації студії розташовувалися в сільській місцевості, а відзнятий порнографічний матеріал збувався в мережі за допомогою засобів анонімізації. Розрахунок за продаж дитячої порнографії відбувався виключно за допомогою криптовалюти.

20 грудня правоохоронці провели одночасно шість санкціонованих обшуків на території Дніпропетровської області, де розміщувалися порностудії та проживають учасники злочинної групи. Вилучається техніка, яку буде направлено на експертизу.

Справу кваліфіковано за ч.5 ст.301 (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) КК України. За результатами проведених обшуків вирішуватиметься питання про оголошення підозри учасникам злочинної групи. За створення і продаж дитячої порнографії їм загрожує до 10 років ув'язнення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА