11:42 21.12.2019

Директора ДП "Безпека" звинувачують у зриві оборонного замовлення: йому повідомлено про підозру у мільйонних зловживаннях і державній зраді

2 хв читати
Директора ДП "Безпека" звинувачують у зриві оборонного замовлення: йому повідомлено про підозру у мільйонних зловживаннях і державній зраді

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) повідомили про підозру в державній зраді та заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем директору державного підприємства "Український науково-технічний і впроваджувальний центр комплексного захисту інформації" (Український центр "Безпека").

Як повідомила прес-служба НАБУ, за даними слідства, у вересні-листопаді 2017 року директор ДП "Безпека", діючи умисно та з корисливих мотивів, вступив у злочинну змову із заступником міністра економічного розвитку та торгівлі України.

Вони домовилися сприяти участі іноземної компанії Gray Fox Logistics (США) у виконанні державного оборонного замовлення в частині виготовлення та поставки в Україну "напівавтоматизованої лінії з виробництва корпусу з ведучим пояском снаряду калібрів 152/155 мм із комплексом ЗІП".

"При цьому посадовці цілком усвідомлювали, що можливості виконати замовлення іноземна організація не має", - наголошується в повідомленні.

У подальшому директор ДП "Безпека" на виконання державного оборонного замовлення забезпечив укладення контракту між Gray Fox Logistics і Державною акціонерною холдинговою компанією "Артем" на виготовлення та постачання в Україну спеціалізованої продукції.

Як з’ясувало слідство, внаслідок таких дій Gray Fox Logistics у травні 2018  року отримала від ДАХК "Артем" передоплату сумою $8,29 млн (на час скоєння злочину – 217,27 млн грн). Проте станом на грудень 2019 року іноземна компанія умов контракту так і не виконала.

Отже, було зірвано реалізацію узгоджених етапів виконання державного оборонного замовлення та створено передумови неповного та несвоєчасного забезпечення Збройних сил України боєприпасами критичної номенклатури.

Досудове розслідування цих фактів детективи здійснюють з грудня 2019 року разом зі слідчими СБУ в межах спільної слідчої групи. Слідчі СБУ зібрали докази для повідомлення посадовцю ДП "Безпека" у державній зраді. Згодом детективи НАБУ встановили у його діях й ознаки заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем. Тож детективи за погодженням із прокурором повідомили посадовцю про зміну раніше повідомленої підозри та про нову підозру за ч.5 ст.191 КК України.

Дії особи кваліфіковано за ч. 2 статті 28, ч. 1 статті 111, ч. 5 статті 191 КК України (вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою; державна зрада; привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстріляли шість громад у прикордонні Сумської області

Ворог атакував артилерією та дронами Дніпропетровську область, є поранений і пошкодження

Поки у Москві лицемірно використовують термін "багатополярність", ми створюємо реальний інструмент реальної багатополярності - Зеленський про Саміт миру

Кабо-Верде першою з країн Африки підтвердила участь у Саміті миру

РФ вдарила по об'єктах критичної інфраструктури Кіровоградської області, поранено дитину 9-ти років

Зеленський: Будь-яка затримка в постачанні зброї та снарядів Україні коштуватиме надто дорого для всіх у світі, хто хоче захисту від Росії

Ворожий БПЛА влучив в об'єкт енергетичної інфраструктури на Полтавщині, сталося загоряння

Ворожі ракети зафіксовані на Вінниччині, є влучання

Сили оборони мають певні успіхи на лиманському напрямку

Об'єкти критичної та цивільної інфраструктури Запоріжжя зазнали масованої атаки ворога

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА