07:08 22.12.2019

МЗС України повідомило про підсумки першого офіційного візиту Пристайка в Берлін

2 хв читати
МЗС України повідомило про підсумки першого офіційного візиту Пристайка в Берлін

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко в ході першого офіційного візиту в Берлін обговорив з німецьким колегою Гайко Маасом питання двостороннього характеру та енергобезпеки, повідомила прес-служба МЗС.

"У ході переговорів глав зовнішньополітичних відомств відбулося обговорення питань двостороннього характеру та енергобезпеки, а також шляхів реалізації рішень Паризького саміту Н4 з метою досягнення прогресу в Мінському процесі", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, за домовленістю міністрів на початку року Україну відвідає делегація державних секретарів німецьких міністерств для продовження інтенсивного міжгалузевого діалогу з українськими візаві.

"Це буде вже четвертий такий візит за останні кілька років", - підкреслили в прес-службі міністерства.

Пристайко також зустрівся з президентом Бундестагу Вольфгангом Шойбле, який високо оцінив досягнення України на шляху масштабних внутрішньодержавних перетворень, незважаючи на війну на Донбасі.

Зазначається, що важливими з точки зору подальшої підтримки ФРН України стали зустрічі з головою комітету Бундестагу у закордонних справах Норбертом Рьотгеном і зовнішньополітичним спікером фракції "Християнсько-демократичний союз / Християнсько-соціальний союз" в Бундестазі Юргеном Гардтом.

"Пристайко зазначив прихильність України політично-дипломатичному шляху завершення війни на Донбасі і важливості збереження санкцій тиску на РФ. Сторони досягли домовленості з метою активізації міжпарламентського співробітництва України та Німеччини", - зазначили в прес-службі відомства.

Крім того, Пристайко зустрівся з членами групи зі зв'язків з Україною в Бундестазі на чолі з її головою Омідом Нуріпуром (фракція "Зелених"). Він поінформував про кроки українського уряду, спрямовані на забезпечення подальшого економічного зростання і поліпшення інвестиційного клімату в країні, а також звернувся з проханням про підтримку руху Києва до членства в ЄС і НАТО.

"Основною темою розмови з міністром економічного співробітництва та розвитку Німеччини Гердом Мюллером стала підтримка урядом ФРН подальшого курсу нашої держави на продовження глибинних реформ і проекти фінансово-технічного співробітництва. Міністр В.Пристайко подякував німецькій стороні як провідному донору України за масштабне сприяння. Також наголошено на необхідності фокусування допомоги ФРН в декількох пріоритетних сферах, зокрема з метою поліпшення економічної ситуації та інфраструктури на сході України", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що Мюллер прийняв запрошення Пристайка відвідати Україну в 2020 році.

"Пріоритетним питанням на зустрічі із зовнішньополітичним радником канцлера ФРН Яном Гекером стало забезпечення реального прогресу на Мінському треку. Німецький співрозмовник особливо відзначив позитивний настрій Києва в цьому контексті. Він зазначив, що Україна, як і раніше, має повну підтримку з боку канцлера Ангели Меркель", - підкреслили в прес-службі.

Як повідомлялося, глава МЗС України Пристайко 19-20 грудня перебуває з робочим візитом в Німеччині.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА