07:34 22.12.2019

Джонсон обіцяє уникнути Brexit без договору з ЄС

2 хв читати
Джонсон обіцяє уникнути Brexit без договору з ЄС

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон пообіцяв зробити все, щоб Сполучене королівство не вийшло з ЄС без договору, повідомив прем'єр-міністр Естонії Юрі Ратас (Juri Ratas).

Ратас розповів телерадіомовленню Естонії про зміст своєї суботньої зустрічі з Джонсоном в Таллінні.

"Стосовно Brexit наша позиція відрізняється від британської тим, що з відходом Британії з ЄС ніхто не виграє - ні Велика Британія, ні Європа. Мені дуже сподобалися його слова: він запевнив, що вихід з ЄС не означає відхід з Європи", - повідомив Ратас.

За його словами, Джонсон підтвердив, що тісний зв'язок між ЄС і Великою Британією залишиться в майбутньому, особливо в зовнішній політиці і політиці безпеки. Джонсон також підтвердив необхідність гарантій прав громадян країн ЄС після Brexit, як приклад він навів 15 000 естонців, які проживають зараз у Великій Британії.

Як сказав Ратас, Джонсон назвав неприйнятним так званий backstop (режим підтримки перебування Північної Ірландії у складі Митного союзу ЄС і єдиного європейського ринку після настання перехідного періоду Brexit).

На думку естонського прем'єра, "Brexit без угоди означає для ЄС, Естонії та Великої Британії дуже багато невирішених питань, багато проблем у майбутньому, починаючи з питання про кордон, який залишається невирішеним між Північною Ірландією та Ірландією, а також щодо прав людей і громадян, їх можливістю вчитися і працювати, діловим середовищем".

"Я абсолютно переконаний, що ЄС зробить усе можливе, щоб цей вихід був з договором. І я впевнений, що британський прем'єр-міністр і його команда також працюватимуть у цьому напрямі", - сказав глава уряду Естонії.

Одночасно він зазначив, що уникнути виходу Великої Британії з ЄС без договору - завдання для Джонсона дуже складне. "Ця складність була продемонстрована тими ж невдалими голосуваннями (в британському парламенті). Про це говорять і зусилля колишнього прем'єр-міністра (Терези) Мей щодо укладення угоди про вихід, яке призвело до її відставки. Ситуація надзвичайно складна, що показує, наскільки тісно 28 держав -членів взаємопов'язані всередині ЄС ... "- сказав Ратас.

Джонсон відвідав в суботу Естонію, де зустрівся з британськими солдатами, які проходять тут службу в складі бойової групи НАТО.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА