19:32 22.12.2019

Міністр оборони Туреччини підтвердив рішучість Анкари надавати підтримку УНЗ Лівії

1 хв читати
Міністр оборони Туреччини підтвердив рішучість Анкари надавати підтримку УНЗ Лівії

Туреччина підтримуватиме визнаний ООН уряд національної згоди (УНЗ) Лівії, очолюваний прем'єр-міністром Фаєзом Сараджем, до встановлення в країні миру, стабільності і безпеки, заявив міністр оборони Хулуси Акар у неділю.

Туреччина підтримує УНЗ, Анкара заявила, що може направити війська до Лівії, якщо цей уряд звернеться з таким проханням.

Напередодні турецький парламент схвалив раніше підписану з УНЗ угоду про співпрацю в сфері оборони і безпеки.

У Лівії після усунення в 2011 році лідера країни Муаммара Каддафі склалося двовладдя. У Тріполі знаходиться УНЗ, водночас на сході країни засідає обраний народом парламент, який підтримує Лівійська національна армія Хафтара.

Зараз ЛНА веде наступ на центральні райони Тріполі з метою усунення від влади уряду Сараджа, який, на думку маршала, загруз у корупції.

Як заявляв американський держдеп, влада США стурбована спробами сторін конфлікту в Лівії підключити до нього іноземних учасників.

"США стурбовані проханням уряду національної згоди про військову допомогу, а також погрозами Лівійської національної армії використати військові літальні апарати і іноземних найманців, що поставляються з інших країн ", - наголошується в повідомленні американського зовнішньополітичного відомства.

У ньому йдеться і про готовність США брати участь у політичному врегулюванні лівійського конфлікту.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА