20:56 22.12.2019

Порошенко вимагає скликання РНБО і введення санкцій проти прямих поставок газу з Росії

2 хв читати
Порошенко вимагає скликання РНБО і введення санкцій проти прямих поставок газу з Росії

Лідер партії "Європейська солідарність", п'ятий президент України (2014-2019) Петро Порошенко вимагає термінового скликання Ради національної безпеки і оборони та введення санкцій проти прямих поставок газу з Росії, повідомляє прес-служба партії "Європейська солідарність".

"" Європейська Солідарність" вимагатиме негайного скликання засідання Ради національної безпеки і оборони та введення санкцій проти прямих поставок газу з Росії. Вже відомо про п'ять компаній, які безпосередньо уклали угоди з "Газпромом", і це не комерційні, а виключно політичні угоди", - розповів Порошенко в ефірі телеканалу "Україна".

На думку Порошенка, подібні угоди є результатом таємних переговорів, що відбулися на саміті лідерів країн "нормандської четвірки" в Парижі.

"Це газова голка. І, на жаль, ми можемо сказати, що це є результатом таємних переговорів, які відбулися в Парижі. Ми перетнули в цьому сенсі ті "червоні лінії", про які дуже голосно попереджали люди напередодні Парижа", - зазначив п'ятий президент України.

Порошенко виступив категорично проти відмови від подальших судових позовів до "Газпрому".

"З якогось переляку ми відмовилися від подальших позовів проти "Газпрому". Ви можете робити що завгодно, але якщо ми до 2017 року виграли 3 млрд доларів, то з 2017 року до 2019 року - ті самі аргументи і ті самі юридичні наслідки. Йдеться про мільярди доларів, які додатково мають надійти в НАК "Нафтогаз"", - підсумував Порошенко.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $1 млрд

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА