07:57 23.12.2019

Помпео може зустрітися з главами МЗС Японії і Південної Кореї у січні для обговорення ситуації щодо КНДР

2 хв читати
Помпео може зустрітися з главами МЗС Японії і Південної Кореї у січні для обговорення ситуації щодо КНДР

США організовують зустріч з міністрами закордонних справ Японії та Південної Кореї наступного місяця, щоб обговорити ситуацію з Північною Кореєю, повідомляє The Mainichi з посиланням на дипломатичні джерела.

За даними джерел, держсекретар США Майк Помпео, глава МЗС Японії Тошіміцу Мотегі і Південної Кореї Кан Ген Гва можуть зустрітися в Сан-Франциско в середині січня.

Очікується, що в ході зустрічі США та їх азіатські союзники обговорять дії КНДР і те, як на них реагувати.

Крім того, можуть бути проведені двосторонні зустрічі, зокрема між міністрами закордонних справ Японії та Південної Кореї, чиї відносини залишаються напруженими, повідомили джерела.

Зазначається, що подібна зустріч не проводилася з серпня 2019 року.

Дана зустріч відбудеться на тлі припущень про те, що Пхеньян може випробувати міжконтинентальні балістичні ракети, оскільки переговори про денуклеаризацію з США зайшли в глухий кут.

У жовтні МЗС КНДР заявляв, що все ще розраховує на вирішення проблем у відносинах з США і сподівається на зміну підходів Вашингтона до Північної Кореї до кінця поточного року.

Заступник міністра закордонних справ КНДР Рі Тге Сон, який займається відносинами з США, раніше також заявив, що Пхеньян більше не вірить в американську риторику щодо прагнення продовжувати двосторонній діалог.

Він нагадав, що "наближається термін закінчення року, встановлений КНДР для США".

"Нині черга за США, і тільки від них у повній мірі залежить, який різдвяний подарунок вони хочуть отримати", - підкреслив дипломат.

Водночас, голова Об'єднаного комітету начальників штабів Збройних сил США генерал Марк Міллі і глава Пентагону Марк Еспер нещодавно заявили журналістам, що Сполучені Штати готові відреагувати на будь-які "різдвяні" дії з боку Північної Кореї, але вважають за краще шлях дипломатії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА