11:26 23.12.2019

Дев'ятеро людей загинули в Європі через буревій, тисячі будинків залишилися без електрики

1 хв читати
Дев'ятеро людей загинули в Європі через буревій, тисячі будинків залишилися без електрики

Щонайменше дев'ятеро людей загинули на південному заході Європи після того, як на вихідних на цю частину континенту налетіли одразу дві бурі, повідомляють європейські ЗМІ.

Двоє людей загинули у Португалії, ще семеро - в Іспанії. У владі стихії також опинилася Франція, проте даних про загиблих там поки що не надходило. У французькому департаменті Дордонь унаслідок ДТП, яку спричинило падіння дерева від сильного вітру, постраждали чотири людини, стан однієї із них оцінюють як важкий.

У понеділок електрика не надходить до 18 тис. домогосподарств на території континентальної Франції. Найскладніша ситуація в регіоні Нова Аквітанія. На Корсиці без світла залишаються приблизно 3,5 тис. житлових будинків.

Крім того, через негоду транспортне сполучення між Корсикою та іншою частиною Франції перервано. Через високі хвилі не працює водний транспорт. Аеропорт Аяччо затопило, із суботи повітряну гавань закрито.

Проблеми з рухом транспорту спостерігаються і, наприклад, у районі міста Бордо, де не ходять потяги та закрито деякі автомобільні дороги. У департаменті Атлантичні Піренеї пошкоджено понад десять будинків, зірвано дахи.

Бурі "Фаб'єн" та "Ельза" налетіли на південний захід Європи на вихідних. Вони принесли проливні дощі та сильні пориви вітру, швидкість яких у деяких районах перевищувала 140 км/г.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА