14:51 23.12.2019

Життя майже для половини росіян стало гіршим у 2019 році - опитування

2 хв читати
Життя майже для половини росіян стало гіршим у 2019 році - опитування

Майже половина населення країни (43%) заявили, що у році, що минає, їхній рівень життя став нижчим, свідчать дані опитування "Левада-центру", що надійшли в "Інтерфакс".

Життя стало кращим для 13% учасників опитування. Не змінилося становище у 43% респондентів, зазначається в опитуванні.

За даними "Левада-центру", 35% росіян вважають, що для них особисто та їхніх сімей цей рік став важчим за попередній, 14% громадян стверджують, що він був легшим, 51% опитаних жодних змін не зафіксували.

Кожен десятий росіянин упевнений, що в 2019 році можливостей добре заробляти стало більше, 42% громадян із цим не згодні і така сама кількість учасників опитування не побачили ні позитивної, ні негативної динаміки в цьому питанні, зазначає "Левада-центр".

Згідно з дослідженням, 46% росіян вважають, що робота лікарень і поліклінік у 2019 стала гіршою, зміни на краще побачили 14% громадян, 37% опитаних не помітили жодних змін в цьому питанні.

Роботою поліції та правоохоронних органів у цьому році задоволені 14% росіян, 24% респондентів вважають, що діяльність цих структур погіршилася, 47% населення - вважають, що вона не зазнала змін, наголошується в опитуванні.

Соціологи повідомляють, що 23% опитаних відзначили позитивні зміни в роботі ЗМІ цього року, протилежну точку зору висловили 20% респондентів, 49% учасників опитування впевнені, що стан справ не змінився.

Ситуація з впливом пересічних громадян на державні справи в 2019 році змінилася на краще, вважають 7% росіян. Про погіршення ситуації в цій сфері говорять 30% учасників опитування, 55% росіян не бачать тут змін.

У році, що минає, для 24% росіян погіршилася ситуація із гарантуванням особистої безпеки, покращилася для 13% респондентів, для 59% респондентів змін не відбулося.

Згідно з опитуванням, кожен третій росіянин (32%) вважає, що протягом 2019 року стало гірше з можливостями вільно висловлювати свою думку. У тому, що в цій сфері нічого не змінилося, впевнені 50% співгромадян, позитивні моменти відзначають 13% учасників опитування.

Опитування було проведено 12-18 січня 2019 року за репрезентативною всеросійською вибіркою міського та сільського населення, загалом 1608 осіб віком від 18 років і старше у 137 населених пунктах, 50 суб'єктах РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА