20:09 23.12.2019

В Україні розпочалося виробництво фільму про космонавта Каденюка

2 хв читати
В Україні розпочалося виробництво фільму про космонавта Каденюка

20 грудня Державне агентство України з питань кіно уклало з ТОВ "Спільна перемога продакшн" договір про надання державної підтримки на створення документального фільму "Місія - космос", повідомляє прес-служба Держкіно.

"Документальний фільм "Місія – космос" – це розповідь не тільки про втілення мрії Леоніда Каденюка, яка зародилася у нього ще в його ранньому дитинстві, це розповідь і про навчання й роботу, які привели його від порога скромної хати в невеликому українському селі до сходинок космічного корабля", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що кінопроект документального фільму "Місія - космос" став одним із переможців 12-го конкурсного відбору Держкіно. Режисером фільму є Сергій Шахворостов, автором сценарію і продюсером - Валерія Іваненко.

Держпідтримка на виробництво фільму становить 3 млн 363 тис. 676 грн. (80% загальної вартості виробництва фільму).

"Реліз фільму в Україні планується в 2021 році", - зазначили в Держкіно.

Як повідомлялося, Каденюк помер 31 січня 2018 року в Києві від серцевого нападу після ранкової пробіжки в парку. Його поховали на Байковому кладовищі в Києві.

Л.Каденюк - перший і на сьогодні єдиний космонавт України, котрий здійснив політ у космос, льотчик-випробувач, генерал-майор ВПС України, Герой України.

Він здійснив політ у космос у рамках спільної українсько-американської наукової космічної місії STS-87 Space Shuttle Columbia, який тривав з 19 листопада по 5 грудня 1997 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА