20:47 23.12.2019

Правоохоронці оголосили екс-керівництву правління Дельта Банку про підозру в розкраданні 4,4 млрд грн

2 хв читати
Правоохоронці оголосили екс-керівництву правління Дельта Банку про підозру в розкраданні 4,4 млрд грн

Генеральна прокуратура України змінила підозру двом колишнім чиновникам АТ "Дельта Банк" і директору одного з товариств з обмеженою відповідальністю за фактом заволодіння за попередньою змовою групою осіб коштами банку (ч.5 ст.191 КК України).

"Сьогодні, 23 грудня, відповідні підозри було оголошено колишній голові ради директорів АТ "Дельта Банк", заступнику начальника департаменту корпоративного бізнесу АТ "Дельта Банк" і директору одного з товариств з обмеженою відповідальністю", повідомляє прес-служба Національної поліції України в понеділок.

Так, правоохоронці встановили, що посадові особи Дельта Банку незаконного виводили грошові активи в особливо великих розмірах. За схемою вони протягом 2012-2015 років здійснювали кредитування підконтрольного фіктивного суб'єкта господарської діяльності. Гроші переказувалися на підставі фіктивних угод за межі території України на рахунки підконтрольних офшорних компаній.

Крім того, зазначені посадові особи банку для прикриття своєї незаконної діяльності несанкціоновано втручалися в роботу міжнародної платіжної системи та вносили неправдиві відомості в автоматизовану банківську систему.

"Такі дії стали підставою для визнання АТ "Дельта Банк" неплатоспроможним, і було введено тимчасову адміністрацію. Згідно з висновками судово-економічних експертиз підтверджено завдані посадовими особами АТ "Дельта Банк" збитки сумою 4,4 млрд грн", - зазначено в повідомленні.

Наразі правоохоронці перевіряють можливу причетність інших посадових осіб і власників Дельта Банку до такої протиправної діяльності.

У свою чергу прес-служба Генеральної прокуратури повідомила, що органи прокуратури вживають заходів для встановлення місцезнаходження та затримання підозрюваних.

Як повідомлялося, 10 травня Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) повідомив, що домігся відновлення кримінального провадження стосовно одного з колишніх топ-менеджерів неплатоспроможного Дельта Банку, якого підозрюють у переказі майже $50,63 млн.

Національний банк України від 2 жовтня 2015 року з пропозицією ФГВФО ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації Дельта Банку.

Дельта Банк заснований у 2006 році. Його найбільшими акціонерами на початку 2015 року були Микола Лагун (70,6059%) і Cargill Financial Services International, Inc. (29,3941%).

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 січня 2015 року з розміром загальних активів Дельта Банк посідав 4-те місце (60,303 млрд грн) серед 158 банків, що діяли на той момент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА