07:35 24.12.2019

Спікер палати представників США і лідер більшості в Сенаті поки не знають, як точно відбуватиметься імпічмент Трампу

2 хв читати
Спікер палати представників США і лідер більшості в Сенаті поки не знають, як точно відбуватиметься імпічмент Трампу

Спікер Палати представників Конгресу США демократ Ненсі Пелосі та лідер республіканської більшості в Сенаті Мітч Макконнелл заявили, що поки не уявляють собі деталей подальшого процесу імпічменту щодо президента Дональда Трампа в Сенаті.

"Палата представників не може вибрати осіб, відповідальних за імпічмент, поки не дізнаємося, якого роду судовий розгляд буде вести Сенат", - написала Пелосі в Twitter.

"Президент Трамп заблокував (надання свідчень - ІФ) від свідків з його сторони, а також передачу документів з Палати представників і від американського народу - за надуманими скаргами про хід справи в Палаті. Яке у нього виправдання зараз?" - додала вона.

Зі свого боку Мітч Макконнелл заявив на телеканалі Fox News, що республіканці не перешкоджатимуть наданню свідчень у передбачений процедурою момент. Він зазначив, що хотів би вдатися до тих же способів проведення розгляду, які використовувалися при імпічменті президенту Біллу Клінтону.

Він також заявив, що Пелосі "очевидно, вірить, що вона може зауважувати, як вести процес (імпічменту - ІФ)". Водночас, за словами Макконнелла, Пелосі так і не передала необхідні папери в Сенат.

"Документи фізично необхідно доставити в Сенат, і ми не можемо продовжувати, поки спікер не зробить цього", - зазначив він.

Макконнелл підкреслив, що "рано чи пізно" Пелосі все-таки передасть документи.

Західні ЗМІ нагадують, що раніше конгресмени-демократи запросили у чотирьох нинішніх і колишніх співробітників апарату Білого дому надати свідчення в Сенаті. Однак Трамп заборонив їм це робити.

Демократи ініціювали процедуру імпічменту щодо президента 24 вересня 2019 року після того, як американський інформатор висловив стурбованість у зв'язку з телефонною розмовою Трампа з українським президентом Володимиром Зеленським, яка мала місце 25 липня цього року. В ході розмови Трамп закликав Зеленського почати розслідування щодо екс-віце-президента США Джо Байдена і його сина Гантера, а також передбачуваного втручання в американські вибори 2016 року з території України.

В результаті минулого тижня Палата представників США оголосила імпічмент президенту країни Дональду Трампу за обома пунктами звинувачення. Йдеться про зловживання владою і перешкоджання розслідуванню, яке проводив Конгрес.

Тепер очікується, що на початку 2020 року в Сенаті вирішать, чи дійсно слід усувати Трампа з посади.

У верхній палаті Конгресу в таких випадках передбачено судовий процес, в якому сенатори стають присяжними, а члени Палати представників виступають як сторона обвинувачення. В кінці процесу проводиться голосування. Щоб усунути президента з посади, необхідні голоси двох третин сенаторів.

Більшість у Сенаті зараз належить партії Трампа, республіканцям - 53 місця. Тому, як вважають спостерігачі, найімовірніше, на цьому етапі процедура відсторонення президента від влади буде заблокованою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА