08:20 24.12.2019

Адвокати Палати представників США шукають нові статті для імпічменту Трампу

2 хв читати
Адвокати Палати представників США шукають нові статті для імпічменту Трампу

Судовий комітет Палати представників Конгресу США й досі вимагає свідчень від колишнього юрисконсульта Білого дому Дона Макгалі, які нададуть підстав для висунення додаткових статей з імпічменту президенту Дональду Трампу, повідомляє The Hill.

"Якщо свідчення Макгалі приведуть до нових доказів, які підтвердять, що президент Трамп вчинив злочини, які вимагають імпічменту і не підпадають під статті, схвалені Палатою представників, комітет діятиме відповідно, включно, в разі необхідності, з розглядом питання про те, чи рекомендувати нові статті для імпічменту", - йдеться в заяві комітету, направленій в апеляційний суд округу Колумбія.

Комітет також заявив, що свідчення Макгалі матимуть вирішальне значення для того, щоб допомогти нижній палаті Конгресу подати свою справу проти Трампа в майбутньому сенатському процесі за затвердженими статтями імпічменту.

Після того, як Палата представників проголосувала за імпічмент Трампу минулого тижня, колегія з трьох суддів федерального округу Колумбія попросила обидві сторони в цій справі проінформувати суд про те, чи була боротьба за повістку до суду спірною.

Обидві сторони нададуть усні аргументи перед окружним судом округу Колумбія 3 січня.

Раніше судовий комітет Палати представників США звернувся до суду з проханням зобов'язати колишнього радника Білого дому Макгалі дати свідчення про передбачувані спроби президента Дональда Трампа перешкодити розслідуванню втручання Росії у вибори 2016 року.

У листопаді Федеральний суд США постановив, що колишній радник Білого дому повинен прийняти порядок Палати представників і дати свідчення в Конгресі.

Макгалі фігурує в звіті Мюллера, представленому в квітні, демократи вважають, що він може стати ключовим свідком проти Трампа.

Спочатку колишній радник стверджував на допитах слідчих команди Мюллера, що Трамп неодноразово вимагав відставки спецпрокурора, проте пізніше відмовився від цих свідчень.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗСУ: на Харківському напрямку противник активних дій не проводив

Генштаб ЗСУ: За добу відбулося 110 бойових зіткнень, втрати ворога сягнули близько 1210 осіб, знищено морський тральщик "Ковровець"

Обмеження електроенергії 19 травня поки що не плануються - Міненерго

У Черкаській області вночі збито два ударні безпілотники, без постраждалих і руйнувань - ОВА

Окупанти обстріляли село на Харківщині, двоє мирних жителів загинули, п'ятеро поранені

Армія РФ прагне захопити Вовчанськ для створення плацдарму з підготовки другого етапу наступу в Харківській області - ISW

Сили ППО за ніч знищили 24 дрони-камікадзе в південних регіонах, 20 із них - в Одеській області

За добу на Харківщині одна загибла та 11 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів - Синєгубов

Російська армія найближчим часом має намір тиснути по всій лінії фронту - ISW

У Середземному морі на бойовому чергуванні чотири кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА