15:50 24.12.2019

Майже 80 тис. ветеранів і 400 тис. сімей внутрішньо переміщених осіб потребують власного житла - Коляда

1 хв читати
Майже 80 тис. ветеранів і 400 тис. сімей внутрішньо переміщених осіб потребують власного житла - Коляда

Майже 80 тис. ветеранів АТО/ООС і 400 тис. внутрішньо переміщених осіб мають потребу у власному житлі, повідомила міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда.

"Майже 80 тис. ветеранів, це з урахуванням і діючих учасників бойових дій, потребують забезпечення житлом", - сказала вона у вівторок на засіданні Ради розвитку громад і територій під головуванням президента України Володимира Зеленського.

Коляда зазначила, що, за даними Міністерства соціальної політики, в Україні майже 1 млн 400 тис. внутрішньо переміщених осіб. "Ми розуміємо, що ця цифра може бути не зовсім коректною, оскільки частина з них, знову-таки, у зв'язку з відсутністю житла повернулася на тимчасово окуповану територію. За деякими даними, це понад 20%. І лише 12% мають власне житло", - зазначила вона.

Міністр наголосила, що якщо говорити про загальну цифру, то майже 400 тис. сімей із внутрішньо переміщених осіб потребують власного житла. Причому ще не забезпечена житлом, зокрема, 241 сім'я загиблих на Донбасі українських військовослужбовців, найбільше - в Київській, Дніпропетровській і Львівській областях.

При цьому є понад 2,5 тис. осіб, які мають статус і учасника бойових дій, і внутрішньо переміщених осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА