18:12 24.12.2019

Суд продовжив до лютого зобов'язання нардепа Дубневича

2 хв читати
Суд продовжив до лютого зобов'язання нардепа Дубневича

Вищий антикорупційний суд України (ВАКС) продовжив процесуальні зобов'язання, накладені на народного депутата Ярослава Дубневича, підозрюваного у привласненні майна шляхом зловживання службовим становищем.

Як повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), Дубневич зобов'язується прибувати на вимогу детектива, прокурора та суду, повідомляти про зміни місця проживання або роботи, утримуватися від спілкування зі свідками, здати на зберігання паспорт для виїзду за кордон і носити електронний засіб контролю.

Дію процесуальних зобов'язань продовжено до 22 лютого 2020 року.

Як повідомлялося, Дубневича підозрюють у кримінальному злочині, передбаченому ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Як стверджує САП, Дубневич скористався своїм статусом народного депутата та голови транспортного комітету парламенту, щоб у змові з керівниками імовірно підконтрольних йому підприємств отримати неправомірну вигоду розміром понад 93 млн грн на угоді з постачанням комплектувальних для "Укрзалізниці". Колишньому главі транспортного комітету ВР загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі. Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) просив суд обрати підозрюваному нардепу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на термін 60 днів з альтернативою внесення застави у 93 млн грн.

2 листопада ВАКС призначив Дубневичу заставу в розмірі 100 млн грн, яку мало бути внесено протягом п’яти днів. Суд зобов'язав Дубневича повідомляти детектива (слідчого), прокурора про зміну свого місця проживання та/або роботи. Він має утримуватися від спілкування зі свідками в цьому кримінальному провадженні, а також зобов'язаний здати на зберігання до органу попереднього розслідування свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що надають право на виїзд з України та в'їзд в Україну; також носити електронний браслет.

4 листопада захист Дубневича подав апеляційну скаргу на рішення ВАКС про запобіжний захід у вигляді застави сумою 100 млн грн.

7 листопада Апеляційний суд змінив запобіжний захід і взяв нардепа під варту з можливістю застави в 90 млн грн. Після цього народного депутата взяли під варту прямо в будівлі суду.

8 листопада ВАКС повідомив про внесення застави за Дубневича в повному обсязі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Удари українських дронів і повені призвели до зниження нафтоперероблення в РФ до 11-місячного мінімуму - ISW

На Донеччині за минулий день через обстріли поранені семеро жителів - ОВА

Кількість постраждалих унаслідок нічного обстрілу Харкова зросла до шести осіб

РФ вивела в Азовське море один бойовий корабель, у Середземному чергують три носії "Калібрів" - ВМС ЗСУ

Унаслідок нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено ЛЕП, без світла залишилася частина абонентів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів один загиблий і п'ять поранених

Окупанти за добу понад 400 разів обстріляли Запорізьку область, застосувавши артилерію і 147 БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували 880 окупантів та 43 артсистеми противника

Авіація Сил оборони за добу атакувала 17 районів скупчення сил РФ

На фронті за добу було понад 100 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку ЗС України відбили 24 атаки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА