21:15 24.12.2019

Forbes опублікував рейтинг найбільш високооплачуваних музикантів десятиліття

2 хв читати
Forbes опублікував рейтинг найбільш високооплачуваних музикантів десятиліття

Американський журнал Forbes назвав десятку найбагатших музикантів минулого десятиліття, відповідний рейтинг опубліковано на сайті видання. На першому місці списку виявився 54-річний репер Dr Dre (Андре Янг), який випустив свій останній повноформатний реліз Compton у серпні 2015 року. Незважаючи на це, заробітки музиканта оцінюються в $ 950 млн, а основний прибуток йому приносять 20% акцій компанії Beats, яка випускає навушники під його ім'ям. У 2014 році Apple придбала цю компанію за $ 3 млрд.

На другому рядку рейтингу з $ 825 млн розташувалася володарка десяти престижних премій "Греммі" Тейлор Свіфт, яка презентувала в квітні 2019 року свій шостий альбом - Lover. Цього ж року співачка стала найбільш високооплачуваною жінкою в музичній індустрії за версією Forbes зі щорічним доходом $ 185 млн. "Свіфт стала суперзіркою, що заповнює стадіони, і найбільш високооплачуваною жінкою музики 2010-х років, - пише журнал.

На третьому місці в рейтингу - 38-річна Бейонсе з $ 685 млн. Бейонсе, як і Свіфт, отримала значну частину доходів завдяки гастролям. Десять років тому Billboard назвав її найуспішнішою виконавицею 2000-х, а поточного року вона увійшла в список найбільш високооплачуваних музикантів за версією Forbes. Бейонсе, яка заробила $ 81 млн переважно за рахунок турів, посіла шосте місце.

Її чоловік, репер і продюсер Jay-Z (Шон Картер) з $ 560 млн, зайняв у рейтингу десятиліття тільки сьомий рядок. "Перший мільярдер від музики заробив свої статки на будівельних компаніях, але останні гастролі з Бейонсе, звичайно, теж не зашкодили", - пише Forbes. У червні журнал назвав Jay-Z найбагатшим репером у світі, оцінивши його статки в $ 1 млрд.

Четверте місце зайняв вокаліст ірландської рок-групи U2 Боно ($ 675 млн), а п'яте - хіп-хоп виконавець Diddy ($ 605 млн). До десятки також увійшли Елтон Джон ($ 565 млн), Пол Маккартні ($ 535 млн), Кеті Перрі ($ 530 млн). Володарка шести "Греммі" Леді Гага, яка заробила $ 500 млн і посіла четверте місце в списку 100 найбільш знаних жінок у музиці за версією телеканалу VH1, розташувалася на десятому місці.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА