06:58 25.12.2019

У центральній частині Грузії гасять сильну лісову пожежу, з вогнем борються і в інших регіонах країни

2 хв читати
У центральній частині Грузії гасять сильну лісову пожежу, з вогнем борються і в інших регіонах країни

Сильна пожежа виникла в ніч на середу в лісовому масиві, що знаходиться в Атенській ущелині, біля села Ормоці (Горійський муніципалітет в регіоні Шида Картлі), повідомляє Служба з управління надзвичайними ситуаціями МВС Грузії.

За інформацією відомства, в лісі відкритий вогонь і сильне задимлення. "Через складний рельєф і відсутність видимості пожежно-рятувальна техніка не може підступитися до осередків загоряння", - йдеться в повідомленні.

На місці створено робочий штаб під керівництвом заступника міністра внутрішніх справ Грузії Йосипа Челідзе і глави Служби з управління НС МВС республіки Темуром Мгебрішвілі. Там же знаходиться керівник департаменту пожежно-рятувальних сил Давид Сухішвілі.

У села Ормоці вже мобілізовані до 40 пожежних-рятувальників, які протягом усієї ночі будуть здійснювати моніторинг ареалу розповсюдження вогню.

"З ранку, як тільки проясниться, до процесу гасіння вогню підключиться вертоліт прикордонної поліції МВС і гусенична пожежна техніка Міноборони Грузії, а також додаткова жива сила, яка зросте до 200 пожежних-рятувальників", - повідомляє Служба з управління НС.

У Грузії за останній день було зафіксовано 10 лісових пожеж в різних регіонах країни, з яких дотепер вдалося ліквідувати вогонь на чотирьох локаціях, на одному - пожежу локалізовано, на інших гасіння вогнищ загоряння, в яких беруть участь сотні пожежників-рятувальників, триває.

За даними служби, причиною виникнення пожеж та швидкого поширення вогню стала суха погода восени і в грудні після спекотного літа.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА