07:35 25.12.2019

Переговори про відносини Британії та ЄС після Brexit відбуватимуться, зокрема, в Лондоні

2 хв читати
Переговори про відносини Британії та ЄС після Brexit відбуватимуться, зокрема, в Лондоні

Лондон, очевидно, стане ще одним місцем для переговорів Великої Британії і ЄС, які пройдуть вже після Brexit і будуть присвячені питанням подальших відносин між сторонами, повідомляє у вівторок газета The Guardian з посиланням на власні джерела.

Очікується, що цей варіант буде підтверджений на "переговорах про переговори" Великої Британії і ЄС, які відбудуться в лютому майбутнього року.

Імовірно, для майбутніх переговорів у Лондоні - за участю головного переговірника від ЄС Мішеля Барньє і поки не названого представника британської сторони - буде обраний секретаріат кабінету міністрів Великої Британії на вулиці Вайтхолл.

The Guardian нагадує, що після Brexit 31 січня 2020 року Велика Британія перестане бути членом ЄС, але протягом 11 місяців залишатиметься в складі митного союзу і єдиного ринку ЄС. При цьому в ЄС очікують, що переговори про подальші взаємини сторін будуть вестися не в одному місці - в Брюсселі, як раніше.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон раніше домагався того, щоб Велика Британія покинула ЄС 31 жовтня, навіть якщо до цього сторони не зможуть досягти угоди за процедурою "розлучення" і подальших відносин. Британський парламент виступив проти виходу з ЄС без угоди з Брюсселем, зобов'язавши Джонсона просити про відтермінування Brexit. Тепер Brexit запланований на 31 січня 2020 року.

Палата громад британського парламенту попередньо схвалила законопроект про вихід Великої Британії з ЄС, який містить узгоджену прем'єром країни Борисом Джонсоном з Брюсселем угоду щодо Brexit.

Однак йшлося про перше голосування палати громад нового скликання щодо даного законопроекту. Експерти очікували його результатів, щоб подивитися, наскільки потужною підтримкою в парламенті тепер користуються плани Джонсона з виведення Великої Британії з ЄС.

Очікується, що тепер, уже наступного року, відбудеться фінальне - "третє читання". На початку січня обидві палати парламенту знову обговорять законопроект, а потім у кожній з палат відбудеться остаточне голосування.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА