15:03 25.12.2019

ДБР інформує про викриття масштабної схеми "відкатів" на держпідприємстві й затримання організаторів

2 хв читати
ДБР інформує про викриття масштабної схеми "відкатів" на держпідприємстві й затримання організаторів

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань (ДБР), розташованого в місті Києві, викрили злочинну схему вимагання 800 тис. грн неправомірної вигоди посадовими особами держпідприємства стратегічного значення "Артемсіль" і співробітниками правоохоронних органів.

"Гроші вимагали за сприяння у пришвидшеному та безперешкодному перерахуванні грошових коштів згідно підписаних актів-приймання виконаних підрядних робіт, замовником яких було держпідприємство. Вимагання так званих відкатів відбувалося систематично в рамках злочинної схеми, організаторів якої затримано", - повідомляє прес-служба ДБР.

ДБР інформує, що серед учасників схеми: заступник начальника управління Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях, заступник начальника одного з відділів Управління Служби безпеки України в Запорізькій області, а також деякі посадові особи держпідприємства стратегічного значення "Артемсіль".

Слідство встановило, що попередньо змовившись між собою, згадані особи налагодили схему систематичного вимагання та отримання неправомірних вигод. З цією метою вони: створювали штучні перешкоди суб'єктам господарської діяльності під час процедури підписання актів приймання виконаних підрядних робіт за укладеними договорами; затягували терміни перерахування грошових коштів за виконані роботи; з ініціативи правоохоронних органів надсилали офіційні листи (повідомлення) до уповноважених суб'єктів із вимогою проведення перевірок дотримання вимог чинного законодавства суб'єктами господарської діяльності.

"Таким чином створено умови для одержання, поєднаних з вимаганням, неправомірних вигод від суб'єктів господарської діяльності та їхніх представників. Розмір так званого відкату встановлювався у розмірі 15% від суми укладених договорів", - наголошується в прес-релізі.

ДБР інформує, що 27 листопада 2019 року задокументовано факт вимагання та отримання частини обумовленої суми неправомірної вигоди в розмірі $8500 у Запоріжжі через заступника начальника одного з відділів Управління СБУ в Запорізькій області.

24 грудня 2019 року в Бахмуті Донецької області затримано заступника начальника управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях і заступника начальника одного з відділів Управління СБУ в Запорізькій області після отримання ними іншої частини неправомірної вигоди в сумі 540 тис. грн від представника підприємства. Наразі вирішується питання про оголошення їм підозр та обрання запобіжного заходу.

Вирішується також питання про притягнення до кримінальної відповідальності посадових осіб ДП "Артемсіль", зазначається в прес-релізі.

Слідчі дії здійснюються спільно зі: співробітниками управління департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України, департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції та управління внутрішньої безпеки Служби безпеки України.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Київської області.

Відбулися обшуки за місцем роботи та проживання учасників організованої групи.

Досудове розслідування триває.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дрони СБУ уразили дві нафтобази в Смоленській області - джерело

ВАКС стягнув у дохід держави квартири, автівки та літаки окупаційного голови Запорізької області

Окупанти завдали удару по місцю зберігання несправної автотехніки в Одесі, жертв немає - Сили оборони півдня

Російські суди в березні винесли рекордну кількість вироків за дезертирство - британська розвідка

ДТЕК має намір до кінця дня підключити знеструмлених споживачів після ранкової атаки в Одесі

Мінсоцполітики України презентувало демографічну стратегію до 2040 року

В Одесі затримано рецидивіста, який передавав окупантам дані про розташування ППО

Росіяни вранці вдарили ракетою по Одесі: постраждала жінка, пошкоджено 30 будинків

Удари українських дронів і повені призвели до зниження нафтоперероблення в РФ до 11-місячного мінімуму - ISW

На Донеччині за минулий день через обстріли поранені семеро жителів - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА