07:22 26.12.2019

ВАКС продовжив запобіжний захід колишньому президенту корпорації "Укрбуд"

3 хв читати
ВАКС продовжив запобіжний захід колишньому президенту корпорації "Укрбуд"

Вищий антикорупційний суд продовжив термін дії запобіжного заходу, покладеного на колишнього президента корпорації "Укрбуд", екснардепа Максима Микитася, повідомляє прес-служба Вищого антикорупційного суду.

"Підозрюваний зобов'язаний: прибувати до детектива, прокурора, слідчого, судді суду за кожною вимогою, не відлучатися з населеного пункту, в якому він зареєстрований, проживає чи перебуває без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти про зміну свого місця проживання або роботи; утримуватися від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними в цьому кримінальному провадженні; здати на зберігання до відповідних органів паспорт (паспорти) для виїзду за кордон; носити електронний засіб контролю (браслет)", - йдеться в повідомленні, на офіційній сторінці ВАКС у соцмережі Фейсбук у середу ввечері.

Як повідомлялося, 2 жовтня Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і САП повідомили про підозру у заволодінні майном Національної гвардії України на суму понад 81 млн грн колишньому нардепу Микитасю. Його дії кваліфіковано за ч.3 ст.27 ч.5 ст.191 КК України.

Слідство встановило, що екс-нардеп, використовуючи підконтрольні йому будівельні компанії, діючи за попередньою змовою з екс-командувачем Нацгвардії, генеральним директором компанії-забудовника, приватним оцінювачем та іншими особами, організував корупційну схему із заволодінням нерухомістю Нацгвардії.

У 2000-х роках Головне управління внутрішніх військ МВС України (далі реорганізовано в ГУ Нацгвардії України) та компанія-забудовник уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини мали побудувати житловий комплекс із вбудованими паркінгами та нежитловими приміщеннями. В обмін на земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва Нацгвардія мала отримати в житловому комплексі 50 квартир і 30 паркомісць.

У 2016-2017 роках сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилася від квартир і паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку, який та сама компанія-забудовник зводила на околиці Києва (біля станції метро "Червоний хутір").

У НАБУ наголосили, що вартість "цих квартир, як встановила проведена в рамках досудового розслідування експертиза, на 81635448 грн менша за ту, в яку оцінено квартири, що їх мала отримати Нацгвардія на старті домовленостей".

У травні 2019 року про підозру у скоєнні злочину було повідомлено екс-командувачу Нацгвардії, гендиректору компанії-забудовника та оцінювачу. В липні коло підозрюваних поповнилося виконавчим директором зазначеної компанії.

Розслідування цих фактів детективи НАБУ здійснюють з грудня 2017 року.

4 жовтня ВАКС обрав екс-нардепу Микитасю запобіжний захід у вигляді застави у 5,5 млн грн.

22 жовтня Вищий антикорупційний суд (ВАКС) змінив запобіжний захід для Микитася. Йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави 80 млн грн до 14 листопада. 25 жовтня за Микитася внесли заставу в розмірі 80 млн грн. Наразі колишній парламентарій на свободі, але зобов'язаний носити електронний браслет.

Захист екс-нардепа подав клопотання на зобов'язання носіння їхнім підзахисним браслета.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Затримано громадянина Польщі, який пропонував російським спецслужбам замах на президента України

З окупації вдалося повернути двох підлітків, позбавлених батьківського піклування, - Херсонська ОВА

Засідання Ради Україна-НАТО відбудеться 19 квітня у віртуальному форматі

Очільника "Російської громади Полтавщини" засуджено до 15 років в'язниці

У Дніпровському районі рятувальники ліквідували пожежі, спричинені ракетною атакою

У Києві на Подільському мостовому переході триває облаштування конструкцій тунелів метрополітену

Російські дрони атакували автомобіль із хлібом у Чернігівській області, водій дістав контузії

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА