12:34 26.12.2019

Кіберполіція викрила хакера, який продав дані 250 тис. користувачів грального сервісу

2 хв читати
Кіберполіція викрила хакера, який продав дані 250 тис. користувачів грального сервісу

Правоохоронці викрили 22-річного жителя Чернівецької області за викрадення даних 250 тис. користувачів грального сервісу, повідомляє прес-служба Національної поліції України.

"Працівники кіберполіції в Чернівецькій області спільно зі слідчими Чернівецької поліції при процесуальному керівництві Чернівецької місцевої прокуратури викрили в таких діях 22-річного жителя Чернівецької області. Як учасник тематичних хакерських форумів чоловік самостійно навчився основ створення шкідливих програмних засобів. Отримані знання почав практикувати для заробітку грошей", - зазначено в повідомленні.

Співробітники кіберполіції викрили таку злочинну схему: користувачеві грального сервісу в особисті повідомлення направлявся лист. У повідомленні зазначалося, що він виграв промо-код для отримання бонусів у грі, але для того, щоб його отримати, необхідно перейти за посиланням. Посилання перенаправляло користувача на фішинговий ресурс, попередньо створений зловмисником. Цей веб-сайт був ідентичний оригіналу, тільки частково відрізнялося доменне ім'я.

Так, для авторизації ресурс пропонував користувачеві ввести свій логін і пароль, а введені дані відразу завантажувалися на сервери зловмисника. В такий спосіб формувалися бази даних, які згодом продавалися за допомогою хакерських форумів. За даними поліції, хакеру вдалося заробити близько 250 млн грн.

"Кіберполіція провела обшук у його будинку. Вилучено комп'ютерну техніку, мобільний телефон і дві банківські картки, на які здійснювалися транзакції незаконно отриманих грошей. Під час попереднього огляду комп'ютерної техніки кіберполіцейські попередньо встановили, що постраждали понад 250 тис. користувачів мережі Інтернет", - ідеться в повідомленні.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.361 КК України. Проводяться відповідні комп'ютерно-технічні експертизи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА