15:44 26.12.2019

Поліцейські затримали жителя Могилів-Подільського району, який підірвав двох людей

2 хв читати
Поліцейські затримали жителя Могилів-Подільського району, який підірвав двох людей

Уночі 26 грудня 28-річний місцевий житель вирішив "урегулювати" конфлікт із товаришами за допомогою ручної гранати, внаслідок вибуху якої постраждали двоє чоловіків, один із них під час надання медичної допомоги помер у лікарні, повідомляє Відділ комунікації поліції Вінницькій області.

"Близько 2.30 до поліції надійшло повідомлення з лікарні про те, що до реанімаційного відділення у важкому стані з осколковими пораненнями були госпіталізовані двоє жителів села Садки. Один із них під час надання медичної допомоги помер", - йдеться в оприлюдненому в четвер повідомленні.

Опитавши очевидців події, слідчо-оперативна група встановила, що чоловіки постраждали внаслідок вибуху гранати у дворі у 28-річного місцевого жителя.

Як розповів начальник Могилів-Подільського відділу поліції Юрій Левицький, попередньо, господар будинку, у дворі якого сталася трагедія, запросив до себе в гості друзів. Чоловік кілька тижнів тому повернувся зі столиці із заробітків і вирішив відсвяткувати цю подію. Під час застілля між чоловіками неодноразово виникали словесні конфлікти, причини яких ніхто з присутніх не пам'ятає. Коли гості вийшли на вулицю, господар будинку виніс гранату і погрожував її підірвати. Двоє з чоловіків намагалися його заспокоїти і забрати небезпечний предмет у нього з рук.

"Цього їм зробити не вдалось – боєприпас вибухнув. Травмувались 25 та 28-річні місцеві жителі. Під час надання медичної допомоги у реанімації молодший із чоловіків помер. Згодом з’ясувалось, що медичної допомоги потребував і правопорушник. Він отримав осколкове поранення ноги та був прооперований. Наразі він перебуває у медичному закладі під охороною поліції", - йдеться в повідомленні.

За фактом події розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 КК (умисне вбивство) і ч.1 ст. 263 КК (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За такі правопорушення чоловікові загрожує до 15 років позбавлення волі. Наразі вирішується питання щодо оголошення йому про підозру.

"За словами правопорушника, гранату він придбав у незнайомця в столиці. Поліція встановлює походження боєприпасу", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА