17:27 26.12.2019

Міноборони України уклало контракти на постачання другої партії американських Javelin

2 хв читати
Міноборони України уклало контракти на постачання другої партії американських Javelin

У Міністерстві оборони України уклали контракти на постачання другої партії протитанкових ракетних комплексів Javelin виробництва США, повідомляється на офіційному сайті оборонного відомства

"Протягом IV кварталу за рахунок зосередження ресурсів Міноборони України вдалося укласти контракти на постачання другої партії протитанкових ракетних комплексів Javelin виробництва США", - повідомив заступник міністра оборони України Анатолій Петренко під час брифінгу щодо державного оборонного замовлення та оборонних закупівель для потреб української армії в четвер.

Заступник міністра повідомив, що у 2019 році Міністерство оборони реалізувало три контракти. "Два контракти з урядом США за програмою іноземних військових продажів, а також один контракт з Агентством НАТО з підтримки і постачання. Це дозволяє нам використовувати всі ресурси, які існують на ринку озброєння, - державні національні, недержавні національні, а також закордонні виробники і постачальники", - розповів він.

Петренко повідомив, що оборонне відомство також замовляє аналогічні ракетні комплекси українського виробника.

У свою чергу в посольстві України в США зазначають, що це "перший масштабний контракт прямих міжурядових оборонних закупівель озброєнь між Україною та США".

"Для України це величезний крок уперед, якому передував відхід від старої системи, що забороняла Міноборони України напряму купувати озброєння та техніку в іноземних держав. Тепер ці зміни розширять наші можливості для зміцнення військово-технічного та оборонного потенціалу держави. Ми вдячні американським партнерам, які допомогли таким змінам у реформуванні національного сектору безпеки та надали можливість укотре зміцнити оборонні позиції України. Україна стає надійним партнером у придбанні високотехнологічних американських товарів оборонного призначення", - повідомляється на сторінці посольства в соцмережі Facebook.

У посольстві також зазначили, що Україна уклала контракт на придбання партії ПТРК Javelin із США завдяки закупівлям, здійсненим безпосередньо Міністерством оборони України за програмою Пентагону "Міжнародні військові продажі" (Foreign Military Sales, FMS).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА