19:06 26.12.2019

Українське військо у 2019 році отримало 7,4 тис одиниць озброєння і військової техніки

2 хв читати
Українське військо у 2019 році отримало 7,4 тис одиниць озброєння і військової техніки

Заступник міністра оборони України Анатолій Петренко заявив, що у 2019 році українським військовим було поставлено понад 7 тис. одиниць озброєння і відзначив нарощування темпів постачань до українських військ сучасних і нових видів озброєння та військової техніки.

"За результатами використання тих ресурсів і виконання завдань державного оборонного замовлення до військ поставлено 7 тис. 434 одиниць озброєння і військової техніки", - сказав Петренко на брифінгу в Міністерстві оборони у четвер.

Він наголосив, що відбувається нарощування темпів постачань до військ сучасних і нових видів озброєння та військової техніки. "У нас тепер на озброєнні є безпілотний літаючий апарат оперативного радіусу дії, який може застосовуватися в ударному варіанті. У нас є на озброєнні автоматизований комплекс управління артилерією. У нас на озброєнні тепер є радіолокаційна станція для здійснення контрбатарейної боротьби", - додав заступник міністра.

Петренко повідомив, що крім укладення контракту з США на другу партію Javelin, Міноборони України замовляє аналогічні ракетні комплекси у національного виробника. "У нас є декілька станцій артилерійської розвідки, майже 100 броньованих різного типу автомобілів і бронемашин. Маємо декілька літаків... І продовжуємо рухатися до забезпечення військ станціями радіоелектронної боротьби та радіоелектронної розвідки", - зазначив заступник міністра.

Він повідомив про проведення у 2019 році ремонту 507 одиниць техніки та постачання до військ майже 2 тис. боєприпасів великого калібру і також майже 150 тис. комплектувальних, які необхідні нам для створення критичної номенклатури боєприпасів, особливо для військ, які виконують завдання в районі Операції об'єднаних сил.

Заступник міністра наголосив, що бюджет Міноборони в 2019 році був 16 млрд 790 млн грн і його профінансувала держава на 100%. "Успішність або ефективність нашого виконання цього бюджету становить 99,3%. 0.7% - це ті контракти, за якими триває вивчення стану справ, беручи до уваги ризики, які має бути нейтралізовано", - сказав Петренко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА