19:52 26.12.2019

Прокурори Генпрокуратури України продовжать роботу над справою МН17 у складі міжнародної та національної слідчих груп

2 хв читати
Прокурори Генпрокуратури України продовжать роботу над справою МН17 у складі міжнародної та національної слідчих груп

Прокурори Генеральної прокуратури України, що входять до складу міжнародної та національної слідчих груп із розслідування авіакатастрофи літака рейсу МН17 Малайзійських авіаліній, продовжать свою роботу над цим кримінальним провадженням в Офісі генпрокурора, повідомляється на офіційному сайті Генеральної прокуратури України.

"До міжнародної слідчої групи в цьому розслідуванні від Генпрокуратури входить сім прокурорів, а в національній слідчій групі - 11 прокурорів. Вони продовжать свою роботу над цим кримінальним провадженням в Офісі генерального прокурора. Це забезпечить високий рівень професіоналізму та збереже інституціональну пам'ять у розслідуванні загибелі 298 пасажирів літака рейсу МН17 Малайзійських авіаліній", - йдеться в повідомленні.

У Генпрокуратурі зазначають, що процесуальне керівництво в цьому провадженні здійснюють співробітники нового департаменту нагляду в кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, який укомплектований працівниками, що мають досвід у розслідуванні військових злочинів, злочинів проти людяності і терактів.

"Під час ухвалення рішень в цьому кримінальному провадженні Офіс генерального прокурора залишиться надійним міжнародним партнером та буде перебувати в постійній комунікації з іноземними колегами", - йдеться в повідомленні.

Інститут Генеральної прокуратури України припиняє свою роботу в 2019 році, з 2 січня 2020 року починає функціонувати Офіс генерального прокурора.

Як повідомлялося, малайзійський Boeing, що летів з Амстердама до Куала-Лумпура рейсом MH17, був збитий 17 липня 2014 року поблизу Донецька в зоні збройного конфлікту на Донбасі. На борту перебували 298 людей, усі вони загинули.

Причини катастрофи розслідує спільна слідча група, до якої входять представники правоохоронних органів України, Нідерландів, Бельгії, Австралії та Малайзії.

Із 20 листопада прокуратура в Україні законодавчо позбавлена функції слідства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА