22:10 26.12.2019

Республіканці вважають, що деякі сенатори-демократи виступатимуть за припинення процедури імпічменту Трампу

2 хв читати
Республіканці вважають, що деякі сенатори-демократи виступатимуть за припинення процедури імпічменту Трампу

У Республіканській партії США вважають, що їм вдасться отримати підтримку від деяких сенаторів-демократів для припинення процедури імпічменту щодо президента Дональда Трампа, повідомляє в четвер видання The Hill.

Видання уточнює, що сенатори-республіканці розраховують на голоси одного або двох демократів у Сенаті при фінальному голосуванні з кожного з двох пунктів обвинувачення щодо Трампа - про зловживання владою і про перешкоджання розслідуванню, яке проводив Конгрес щодо дій Трампа.

"Я думаю, ми можемо отримати пару (голосів - ІФ). Я не хочу домислювати на тему, хто вони, очевидно, це буде дуже серйозним тиском на них. Але я справді думаю, що у нас з обох боків (у Республіканській і Демократичній партії - ІФ) є люди, які хочуть розумного, позапартійного вирішення проблеми", - цитує The Hill слова сенатора Девіда Пердью.

Зі свого боку лідер республіканської більшості в Сенаті Мітч Макконнелл раніше заявив в інтерв'ю телеканалу Fox News, що деякі демократи повинні виступити за виправдання Трампа.

"Для мене не було б дивним, якби ми роздобули одного або двох демократів", - зазначав Макконнелл, додавши, що стосовно імпічменту республіканці займають єдину позицію, а демократи роз'єднані.

Демократи ініціювали процедуру імпічменту щодо президента 24 вересня 2019 року після того, як американський інформатор висловив стурбованість у зв'язку з телефонною розмовою Трампа з українським президентом Володимиром Зеленським, яка мала місце 25 липня цього року. Під час розмови Трамп закликав Зеленського почати розслідування щодо екс-віце-президента США Джо Байдена і його сина Гантера, а також передбачуваного втручання в американські вибори 2016 року з території України.

В результаті раніше в грудні Палата представників США оголосила імпічмент президенту країни Дональду Трампу за обома пунктами звинувачення. Йдеться про зловживання владою і про перешкоджання розслідуванню, яке проводив Конгрес.

Однак, нагадує The Hill, проти першого пункту звинувачення голосували двоє демократів, а проти другого - троє.

Тепер очікується, що на початку 2020 року в Сенаті вирішать, чи дійсно слід усувати Трампа з посади.

У верхній палаті Конгресу в таких випадках передбачено судовий процес, в якому сенатори стають присяжними, а члени Палати представників виступають стороною обвинувачення. В кінці процесу проводиться голосування. Щоб усунути президента з посади, необхідні голоси двох третин сенаторів.

Більшість у Сенаті - 53 місця - зараз належить партії Трампа - республіканцям. Тому, як вважають спостерігачі, найімовірніше, на цьому етапі процедура відсторонення президента від влади буде заблокована.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА