07:52 27.12.2019

Переяславський райсуд направив до КАСУ справу про вбивство 5-річного хлопчика в Переяславі-Хмельницькому

2 хв читати
Переяславський райсуд направив до КАСУ справу про вбивство 5-річного хлопчика в Переяславі-Хмельницькому

Переяславський районний суд направив матеріали справи про вбивство 5-річного Кирила Тлявова в Київський апеляційний суд, який повинен визначити підсудність справи, повідомив сайт "Громадське".

За інформацією сайту, суддя Ігор Опанасюк задовольнив клопотання про відвід судді Ярослави Керекез, а потім сам узяв відвід, тому, що дружить з одним із підозрюваних поліцейських Володимиром Петрівкою.

"В результаті суд вирішив направити матеріали справи до Київського апеляційного суду, який повинен визначити його підсудність - тобто де справу розглядатимуть далі. Продовжити розгляд в Переяславі-Хмельницькому неможливо, тому що це могли робити тільки двоє суддів - Опанасюк і Керекез, яких відвели", - йдеться в повідомленні в четвер.

Апеляційний суд направить матеріали справи в інший суд, який вже розгляне продовження утримання під вартою трьом підозрюваним. Зробити це необхідно до 31 грудня, оскільки цього дня закінчується термін запобіжного заходу.

Якщо підозрюваним не продовжать запобіжний захід до 31 грудня, то всі підозрювані у вбивстві вийдуть на свободу.

Як повідомлялося, 31 травня в м.Переяслав-Хмельницький 5-річний хлопчик потрапив до реанімаційного відділення з важкою закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку, внутрішньо-мозковою гематомою та переломом скроневої кістки. Травму дитина отримала у дворі за місцем проживання.

Пізніше правоохоронці заявили про можливу причетність до нанесення вогнепальних тяжких поранень дитині двох поліцейських. Правоохоронці встановили, що ці працівники патрульної поліції 31 травня в Переяславі-Хмельницькому під час відпочинку вживали спиртні напої, потім домовилися постріляти з вогнепальної зброї по металевих банках і інших предметах. В результаті пострілів потрапили в хлопчика, який перебував на дитячому майданчику.

Увечері 3 червня хлопчик помер у київській лікарні.

Дії двох співробітників патрульної поліції пізніше кваліфікували за п.2, п.12 ч.2 ст.115 (умисне вбивство малолітньої дитини, вчинене за попередньою змовою групою осіб) та ч.2 ч.4. 296 КК України (хуліганство, вчинене групою осіб, із застосуванням вогнепальної зброї, заздалегідь заготовленої для нанесення тілесних ушкоджень). Підозрюваним загрожує покарання аж до довічного позбавлення волі.

5 листопада інспектору поліції, який зробив постріл, від якого згодом загинув 5-річний Кирило Тлявов, повідомлено про підозру у вбивстві з необережності, зброю не знайдено, повідомив директор Держбюро розслідувань (ДБР) Роман Труба.

23 грудня прокуратура Київської області направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вбивство Тлявова в м.Переяслав-Хмельницький.

Справу кваліфіковано за ч.4 ст.296 (хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї), ч.1 ст.119 (вбивство через необережність) КК України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Влада Латвії заблокувала доступ до дев'яти російських пропагандистських сайтів

Глава МЗС Болгарії Габріель погодилася сформувати новий уряд

Через КПП "Вишнє Нємецьке - Ужгород" на українсько-словацькому кордоні тимчасово обмежать рух

З додатковою допомогою ЗСУ зможуть повільно відтісняти росіян - сенатор США Рід

Шукаємо асиметричні рішення, щоб отримати перевагу над кількісно переважаючим противником - Сирський

ЄБА просить Кабмін і ОП вирішити проблему швидкопсувних вантажів на польському кордоні

Кличко закликав правоохоронців оперативно розслідувати факти, оприлюднені Bihus.Info щодо Брагінського

Польські фермери заблокували два КПП на кордоні з Німеччиною, блокада триватиме до 20 березня

Глави МЗС країн-членів ЄС не змогли ухвалити рішення про використання доходів від знерухомлених росактивів в інтересах України

На Херсонщині внаслідок вибуху боєприпасу загинуло троє людей

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА