09:02 27.12.2019

У Франції четвертий тиждень триває страйк транспортників, незадоволених пенсійною реформою

2 хв читати
У Франції четвертий тиждень триває страйк транспортників, незадоволених пенсійною реформою

Французькі транспортники страйкують 22-й день поспіль на знак протесту проти пенсійної реформи, повідомила в четвер національна преса.

При цьому ЗМІ нагадують, що тривалість нинішнього страйку зрівнялася зі страйком 1995 року, який також відбувався проти пенсійної реформи і тоді увінчався успіхом.

Нині, за даними керуючої залізницями державної компанії SNCF, страйкують 42% машиністів. У результаті працює лише половина швидкісних електропоїздів TGV, 20% приміських поїздів у паризькому регіоні, 40% регіональних поїздів і 25% поїздів, що зв'язують міста Франції.

У Парижі повноцінно працюють лише 2 з 16 ліній метро, 10 працюють частково, а 4 закриті.

Через страйки, що припали на нинішнє Різдво, серйозних збитків зазнав бізнес, особливо роздрібна торгівля, готелі та ресторани. Про збитки також повідомила SNCF - до 400 млн євро.

ЗМІ нагадують, що переговори між профспілками та урядом минулого тижня зазнали невдачі. Їх відновлення очікується на початку січня наступного року, проте на 9 січня також заплановані масові протести противників пенсійної реформи.

Найбільш тривалий страйк транспортників Франції відбувався 28 днів, і припав на різдвяний сезон 1986-1987 років.

Протести проти проекту пенсійної реформи тривають у Франції з початку грудня. У страйках беруть активну участь працівники громадського транспорту, які в разі втілення в життя пенсійної реформи позбудуться низки привілеїв.

Раніше в Єлисейському палаці повідомили, що президент Франції Емманюель Макрон не має наміру згортати пенсійну реформу, але бажає поліпшити її для співгромадян.

Хоча прем'єр Франції Едуар Філіп теж заявляв, що не має наміру відмовлятися від втілення в життя проекту пенсійної реформи, він все ж погодився піти на деякі поступки, і пообіцяв, що реформа не торкнеться французів, які народилися до 1975 року. Едуар Філіп також погодився залишити низку привілеїв, пов'язаних з пенсією, для поліцейських, пожежників і представників низки інших професій.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА