07:49 28.12.2019

Прокуратура порушила справу за фактом смерті ув'язненого в колонії в Білій Церкві

1 хв читати
Прокуратура порушила справу за фактом смерті ув'язненого в колонії в Білій Церкві

Білоцерківська місцева прокуратура порушила кримінальне провадження у зв'язку з халатністю лікаря, в результаті чого помер засуджений виправної колонії № 35 в Білій Церкві, повідомила прокуратура Київської області.

Як зазначається, засуджений лікувався в медичній частині №35 філії державної установи "Центр охорони здоров'я Державної кримінально-виконавчої служби України" в Києві і Київській області.

"За результатами перевірки зазначеної медичної установи прокуратурою виявлено численні порушення прав ув'язнених, які відбувають покарання. Поширеними фактами є тривале лікування засуджених медичними препаратами без встановлення діагнозу і призначення лікаря. Часто медичні огляди мають формальний характер, а іноді такі взагалі не проводяться", - йдеться в повідомленні.

За інформацією прокуратури, незважаючи на високі ризики захворювань на туберкульоз флюорографію проходять не всі засуджені, хоча апарат є в наявності.

Прокуратура постановила усунути виявлені порушення, які направила начальнику філії державної установи "Центр охорони здоров'я Державної кримінально-виконавчої служби України" в Києві і Київській області.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА