08:30 28.12.2019

Bek Air, літак якої зазнав катастрофи в Казахстані, відновить роботу не раніше 10 січня

1 хв читати
Bek Air, літак якої зазнав катастрофи в Казахстані, відновить роботу не раніше 10 січня

Діяльність авіакомпанії Bek Air, чий літак зазнав аварії під Алма-Атою напередодні, відновить роботу не раніше 10 січня, повідомив керівник АТ "Авіаційна адміністрація Казахстану" Пітер Гріффітс.

"Сертифікат експлуатанта може бути поновлено не раніше 10 січня. Тільки після того, як будуть виконані роботи з розслідування. Крім цього буде проведено роботу із залученням міжнародних інспекторів, тільки після цього, на основі їхнього звіту, будуть зроблені подальші дії", - сказав Гріффітс на прес-конференції в суботу в Нур-Султані.

За його словами, це може зайняти від 14 до 21 дня.

Як повідомлялося, в п'ятницю після краху Fokker-100 під Алма-Атою, авіаційна влада Казахстану тимчасово призупинила діяльність компанії Bek Air і експлуатацію Fokker-100.

Літак Fokker-100 авіакомпанії Bek Air сполученням Алма-Ата - Нур-Султан у п'ятницю вранці після вильоту з аеропорту втратив висоту, пробив бетонну огорожу, зіткнувся з двоповерховою будовою і впав поблизу житлового сектора.

За даними Комітету з НС МВС Казахстану, загинули 12 осіб, зокрема командир повітряного судна Марат Муратбаєв, постраждали 67 осіб. Усього на борту літака перебували 93 пасажири і п'ять членів екіпажу.

На борту літака знаходилися чотири іноземця, серед них громадяни України, Киргизії і Китаю, всі вони живі.

Урядова комісія надасть попередні висновки до 10 січня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА