09:00 28.12.2019

У США учням дозволять пропускати уроки заради участі в акціях протесту

2 хв читати
У США учням дозволять пропускати уроки заради участі в акціях протесту

Державні школи округу Ферфакс в американському штаті Вірджинія з 27 січня 2020 року дозволять учням протягом навчального року пропускати заняття для участі в громадських заходах, таких як акції протесту. Про це повідомляє газета The Washington Post.

За даними видання, подібна ініціатива була схвалена на території США вперше. Вона пошириться на учнів середніх і старших класів - дітей віком від 12 до 18 років. Учні раз на рік зможуть брати день для "громадянської активності". Йдеться про марші протесту, сидячі демонстрації, або зустрічі із законодавцями.

Схвалення від адміністрації школи не буде потрібно. Необхідно, щоб мінімум за два дні до участі в заході учень заповнив спеціальний бланк, в якому він має обґрунтувати свою відсутність. Також при собі у нього має бути дозвіл від батьків або опікунів. За даними видання, заявка на участь у громадянській акції носить лише повідомний характер, і представники школи не зможуть "накласти вето". У тому випадку, якщо вчителі вважатимуть причину відсутності школяра сумнівною, відгул можна буде оскаржити в регіональному управлінні освіти, але тільки по завершенню заходу.

При цьому точного визначення "громадянської активності" не вказується для того, щоб вчителі у залежності від своїх політичних уподобань не могли вибирати, які саме акції їхні учні відвідуватимуть.

Автор даної ініціативи і член шкільної ради Раян МакЕлвін пояснив у своєму Twitter, що вона була внесена на тлі зростання протестної активності серед учнів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА