10:37 28.12.2019

Суд у Харкові відпустив обвинуваченого у вбивстві трьох осіб, РФ включила його до списку на обмін - експерт-правозахисник

2 хв читати

Дзержинський райсуд Харкова за клопотанням прокуратури звільнив з-під арешту Максима Мисика, якого обвинувачують у вбивстві трьох осіб. Відпущеного готуються обміняти з РФ, заявляє юрист Харківського антикорупційного центру Володимир Рисенко.

"24 грудня 2019 року - прокуратура просить про зміну запобіжного заходу на особисте зобов’язання обвинуваченому в подвійному вбивстві Мисику Максиму Володимировичу. Для обміну. Тобто Росія вимагала та включила кілера до списку на обмін! 26 грудня 2019 року - Дзержинський районний суд м. Харкова змінює запобіжний захід із тримання під вартою на особисте зобов’язання. Про те, що це вбивця звільняється в рамках обміну зазначено прямо у тексті ухвали", - написав Рисенко на своїй сторінці у Facebook.

Експерт зазначив, Мисика підозрюють у вбивствах трьох осіб у 2013 і 2014 роках та підготовці до замаху на депутата. Наразі він готується виїхати до Росії.

За словами Рисенка, зокрема, у Харкові 1 серпня 2013 року і 9 березня 2014 року відбулося декілька вбивств. Невідомий застрелив власника та керівника відомої харківської фірми "Омега-Автопоставка" Ярослава Бисага. Крім того, в ресторані "Норма" застрелили підприємця Євгена Слоневського та його знайомого Олега Литвинова.

"Як м'яко кажуть правоохоронці один із розстріляних, Слоневський, займався переведенням у готівку коштів... Кажуть, що обидва брати Слоневські тоді конкурували з відомим Євгеном Жиліним, засновником "Цитаделі", якого застрелили у Підмосков'ї", - повідомив юрист.

Рисенко зазначив, що 2 червня 2014 року поліція затримала членів ОЗУ, підозрюваних у подвійному вбивстві у Харкові та підготовці замаху на керівництво українських силових структур. Зокрема, йдеться про депутата Харківської обласної ради Ігоря Котвицького, бізнес-партнера міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни вранці вдарили ракетою по Одесі: постраждала жінка, пошкоджено 30 будинків

Удари українських дронів і повені призвели до зниження нафтоперероблення в РФ до 11-місячного мінімуму - ISW

На Донеччині за минулий день через обстріли поранені семеро жителів - ОВА

РФ вивела в Азовське море один бойовий корабель, у Середземному чергують три носії "Калібрів" - ВМС ЗСУ

Унаслідок нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено ЛЕП, без світла залишилася частина абонентів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів один загиблий і п'ять поранених

Окупанти за добу понад 400 разів обстріляли Запорізьку область, застосувавши артилерію і 147 БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували 880 окупантів та 43 артсистеми противника

Авіація Сил оборони за добу атакувала 17 районів скупчення сил РФ

На фронті за добу було понад 100 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку ЗС України відбили 24 атаки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА