14:32 28.12.2019

Майже 1,2 тис. сімей ВПО та учасників АТО/ООС отримають житло завдяки програмам Держмолодьжитло - Бабак

1 хв читати
Майже 1,2 тис. сімей ВПО та учасників АТО/ООС отримають житло завдяки програмам Держмолодьжитло - Бабак

У 2019 році 1647 сімей уклали договори з Державним фондом підтримки молодіжного житлового будівництва (Держмолодьжитло), з них - 779 сімей внутрішньо переміщених осіб і 415 сімей учасників АТО/ООС, повідомила міністр розвитку громад і територій України Олена Бабак.

"Чудова новина! Цього року 1647 українських сімей отримали можливість вирішити свої житлові питання через програми, які адмініструє Держмолодьжитло. З них - 779 сімей ВПО та 415 сімей учасників АТО/ООС. Уряд зробив все можливе, щоб хоча б частина тих людей, які потребують забезпечення житлом, змогли вирішити це питання", - наводить слова Бабак прес-служба Мінрегіону.

Бабак зазначила, що було збільшено на 300 млн грн фінансування за програмою "Доступне житло", а також введено нову бюджетну програму пільгового довгострокового державного кредитування на 200 млн грн для придбання житла ВПЛ та учасників АТО/ООС.

"Ми не хочемо зупинятися на цьому. Слід визначитися на наступний рік: залишати ці програми такими, як вони є, або вдосконалити. Або запустити абсолютно нову програму. І, головне, визначити шляхи фінансування", - сказала міністр.

Так, у 2019 році Держмолодьжитло уклало договорів на суму 861 млн грн: за рахунок коштів держбюджету та коштів статутного капіталу Держмолодьжитло - 1210 договорів на 609 млн грн; за рахунок коштів місцевих бюджетів - 437 договорів на 252 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА