18:27 28.12.2019

Чумак: не може бути "абсолютної чистоти" в політико-правових рішеннях в умовах неоголошеної війни

2 хв читати
Чумак: не може бути "абсолютної чистоти" в політико-правових рішеннях в умовах неоголошеної війни

 Заступник генерального прокурора України - головний військовий прокурор Віктор Чумак, коментуючи формування списків для очікуваного обміну утримуваними особами між Україною і РФ, заявив, що в умовах неоголошеної війни не може бути "абсолютної чистоти" в політико-правових рішеннях.

"Не може бути "абсолютної чистоти" в політико-правових рішеннях в умовах неоголошеної війни. Тільки сильні люди здатні приймати непопулярні рішення. Нам, як нації, потрібно навчитися "любити своїх дітей більше, ніж ненавидіти своїх ворогів". Це не мої слова. Це сказала Голда Меір", - написав Чумак на сторінці у Фейсбуці в суботу.

Пізніше, відповідаючи на слова користувачів Фейсбуку, про те, що подібні рішення є ганьбою і неповагою до сімей загиблих на Майдані, Чумак додав, що "переживе ганьба заради десятків тих людей, які повернуться додому".

Як повідомлялося, сьогодні у Київському апеляційному суді триває розгляд скарги захисту екс-беркутівців Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, і Олега Янішевського, обвинувачених у розстрілі учасників Революції Гідності на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року про продовження їм терміну утримання під вартою.

Прокурор Сергій Куций на засіданні суду підтвердив, що колишні співробітники спецпідрозділу "Беркут", обвинувачені в розстрілах на Майдані, перебувають у списках на обмін, передає інтернет-видання Hromadske.

Так, прокурори просять змінити запобіжний захід колишнім беркутівцям, оскільки вони перебувають у списках на обмін.

Зазначається, що на засіданні суду Куций зачитав листа генпрокурора Руслана Рябошапки, в якому той вимагає звільнити обвинувачених зі слідчих ізоляторів.

23 грудня інтернет-видання Hromadske повідомило з посиланням на свої джерела, що українська сторона планує в рамках обміну передати бойовикам "ДНР" і "ЛНР" колишніх співробітників спецпідрозділу МВС України "Беркут", обвинувачених у розстрілі людей у центрі Києва 20 лютого 2014 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА