08:47 29.12.2019

Байден пояснив відмову свідчити в Сенаті щодо імпічменту Трампу

2 хв читати
Байден пояснив відмову свідчити в Сенаті щодо імпічменту Трампу

Колишній віце-президент США Джо Байден у Твіттері висловив думку, що у представників Республіканської партії немає жодних законних підстав для того, щоб викликати його повісткою до Сенату для надання свідчень, оскільки на слуханнях йтиметься про імпічмент президенту Дональду Трампу, а не йому.

У серії твітів він нагадав, що протягом 40 років його публічної діяльності він і його офіс завжди співпрацювали з Конгресом, "на відміну від Дональда Трампа і (віце-президента США - ІФ) Майка Пенса".

"Але я просто не маю наміру прикидатися, що у республіканських повістках для надання мною свідчень в суді у справі про імпічмент є якісь юридичні підстави. Саме про це я і говорив вчора і повторюю: цей імпічмент стосується поведінки Трампа, а не моєї", - написав Байден.

Він додав, що повістки слід надсилати не йому, а в Білий дім.

Демократи ініціювали процедуру імпічменту щодо Трампа 24 вересня 2019 року після того, як анонімний інформатор висловив стурбованість у зв'язку з телефонною розмовою Трампа з президентом України Володимиром Зеленським, яка мала місце 25 липня цього року. В ході розмови Трамп закликав Зеленського почати розслідування щодо свого ймовірного суперника на майбутніх виборах Джо Байдена і його сина Гантера, а також передбачуваного втручання в американські вибори 2016 року з території України. Стверджувалося, що Трамп тиснув на Зеленського, погрожуючи заморозити американську військову допомогу Україні.

В середині грудня члени Палати представників США оголосили імпічмент Трампу за обома пунктами обвинувачення - в зловживанні владою і перешкоджанні розслідуванню, яке проводив Конгрес.

Тепер за американськими законами слухання, а потім і голосування з питання про імпічмент Трампу мають відбутися в Сенаті. Сенатори в таких випадках стають присяжними, а обрані члени Палати представників виступають на стороні обвинувачення. В кінці процесу проводиться голосування: щоб усунути президента з посади, необхідні голоси двох третин сенаторів.

Якщо Палата представників зараз підконтрольна демократам, то більшість у Сенаті належить республіканцям, тому на даному етапі процедуру відсторонення президента від влади, найімовірніше, буде заблоковано.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА