11:44 29.12.2019

Обмін утримуваними особами проходить на Донбасі

2 хв читати
Обмін утримуваними особами проходить на Донбасі

Обмін утримуваними особами між владою України і т. зв. "ДНР" і "ЛНР", що контролюють окремі райони Донецької і Луганської областей, проходить в неділю, 29 грудня на КПВВ "Майорське" (Донецька обл.).

"У Донецькій області на КПВВ "Майорське" розпочався процес звільнення утримуваних осіб", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому в акаунті офісу президента України в соцмережі "Твіттер".

До цього повідомлення також прикріплені кілька фотографій з місця подій.

Також інформацію про те, що на ПВВ "Майорське" стартував довгоочікуваний процес взаємного звільнення утримуваних осіб підтвердила уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

"У ці хвилини в Майорську у Донецькій області стартував довгоочікуваний процес взаємного звільнення: наші хлопці повертаються на Батьківщину", - написала Денісова на своїй сторінці в соцмережі "Фейсбук".

Омбудсмен також повідомила, що на місці подій перебуває її представник, уповноважений із захисту прав військовослужбовців Олег Чуйко, консультант Олександр Денісов і громадський активіст Андрій Чуйко, яким було доручено здійснити моніторинг стану дотримання прав і свобод громадян України під час передання на підконтрольну уряду України територію військовослужбовців, яких незаконно позбавили волі бойовики так званих "ДНР" і "ЛНР".

"Прошу всіх відповідально поставитися до цього найважливішого процесу і не поширювати неперевіреної інформації до його офіційного завершення. Про перебіг і подробиці взаємного звільнення інформуватиму в оперативному режимі", - підсумувала Денісова.

Водночас, як повідомили "Інтерфаксу" (Interfax.ru) представники "ДНР", вони готові звільнити 55 утримуваних осіб в обмін на 87 осіб, які перебували під слідством або були засуджені до відбування різних термінів ув'язнення.

"Ми готові віддати українській стороні 55 осіб, вони нам - 87, але остаточні цифри за підсумками верифікації. 22 людини зі списку Донецька відмовлялися звільнятися. Проте вчора, за нашими даними, дві людини погодилися переїхати в "ДНР", ще три погодилися на обмін, але хочуть залишитися на території України. Тому точно за цифрами зможу сказати, коли пройдемося за списком", - цитує "Інтерфакс" т. зв." омбудсмена "ДНР" Дарина Морозова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА