13:18 29.12.2019

П'ятеро екс -"беркутівців", обвинувачених у розстрілах на Майдані, перебувають у "Майорському" для обміну

2 хв читати

П'ятеро колишніх співробітників спецпідрозділу МВС України "Беркут", обвинувачених у розстрілі людей у центрі Києва 20 лютого 2014 року, наразі перебувають на КПВВ "Майорське" (Донецька обл.) для участі в обміні утримуваними особами, повідомляє інтернет-видання Hromadske з посиланням на адвоката Ігоря Варфоломеєва.

"Вони сидять в автобусі. Зараз на обміні", - сказав у неділю близько полудня адвокат.

Йдеться про Олега Янішевського, Сергія Зінченка та Павла Аброськіна, які перебували під вартою, а також Сергія Тамтура та Олександра Маринченка, які залишалися під цілодобовим домашнім арештом. 28 грудня Київський апеляційний суд відпустив усіх п'ятьох під особисте зобов'язання.

Як повідомлялося, 19 грудня колишньому співробітнику спецпідрозділу "Беркут" Олександру Маринченку змінили запобіжний захід з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

16 липня 2019 року Святошинський районний суд вже відпустив під домашній арешт ще одного підозрюваного у вбивстві 48 активістів Євромайдану колишнього співробітника спецпідрозділу "Беркут" Сергія Тамтуру.

16 лютого 2016 року суд об'єднав в одне провадження справи проти п'ятьох "беркутівців" Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури і Олега Янішевського, яких звинувачують у вбивстві 48 учасників акцій протесту під час Революції Гідності.

23 грудня інтернет-видання Hromadske повідомило з посиланням на свої джерела, що українська сторона планує передати в рамках обміну утримуваних осіб в ОРДЛО

Близько 11.00 29 грудня на КПВВ "Майорське" (Донецька обл.) розпочався обмін утримуваними особами між владою України та т.зв. "ДНР" и "ЛНР".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА