15:08 30.12.2019

Звільнені в результаті обміну 64 цивільних особи в задовільному стані або в стані середнього ступеня тяжкості - лікар

2 хв читати
Звільнені в результаті обміну 64 цивільних особи в задовільному стані або в стані середнього ступеня тяжкості - лікар

Звільнені в результаті обміну утримуваними особами між владою України та контролюючими окремі райони Донецької і Луганської областей т.зв. ДНР і ЛНР 64 українці перебувають у клінічній лікарні "Феофанія", пацієнтів у критичному стані серед них немає.

"Три чверті, можливо навіть п'ять шостих пацієнтів потребують стоматологічної допомоги в обов'язковому порядку. Практично у всіх є в різних ступенях прояви посттравматичного стресового розладу і, звісно, загострення всіх хронічних хвороб, які у них були до моменту потрапляння в полон", - сказав заступник головного лікаря "Феофанії" з медичних питань Андрій Строкань на брифінгу в понеділок.

Він також зазначив, що пацієнтів у критичному стані немає, а також, що серед них є люди, яких можна вже зараз відпустити додому.

"Наразі в клініці немає жодної людини, яка потребувала би інтенсивної терапії. Всі або у задовільному стані, або середнього ступеня тяжкості", - повідомив заступник головного лікаря.

Окрім того, він поінформував, що у багатьох пацієнтів "є гіпертонічна хвороба, загострення жовчнокам'яної хвороби, є хронічні холецистити, панкреатити, хронічні обструктивні захворювання легень".

За словами Строканя, більшість людей із 64 перебуватимуть у лікарні протягом новорічних та різдвяних свят, але є певна категорія людей, які хочуть виїхати на 1-2 дня додому, а потім продовжити лікування.

Лікар повідомив, що всі 64 пацієнти - цивільні особи, лікування яких здійснюватиметься за державний рахунок. Одночасно він додав, що більшість пацієнтів не хочуть спілкуватися з пресою.

Як повідомлялося, 29 грудня на Донбасі відбувся обмін утримуваними особами у форматі 76 на 124. 76 громадян повернулися на підконтрольну Україні територію, а п'ятеро осіб залишилися в ОРДЛО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА